Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:15:35

Χαλκίδα

«Κουβεντιάζοντας με τους κρατούμενους» και στη Χαλκίδα

Συνεχίζει την περιοδεία που ξεκίνησε στα καταστήματα κράτησης ανά τη χώρα, ώστε να ενημερώσει η ίδια για τα μέτρα που έχουν ληφθεί προληπτικά αλλά και σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού, η Σοφία Νικολάαου.
Η Ευβοϊκής καταγωγής, Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, στο πλαίσιο εφαρμογής της καμπάνιας «Κουβεντιάζοντας με τους κρατούμενους», επισκέφθηκε και τις Φυλακές Χαλκίδας (στη φωτογραφία με τον διευθυντή Σπύρο Αθανασίου).
Άκουσε τις αγωνίες των εγκλείστων για τις συνθήκες κράτησής τους εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, εξήγησε το σχέδιο που ξεκίνησε από το Φεβρουάριο και εφαρμόζεται σταδιακά ενώ αναπροσαρμόζεται και ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα «που μπορεί να ήταν αυστηρά αλλά ήταν με γνώμονα μόνο την ασφάλεια» και την προστασία της υγείας τους.
Ήδη η Σοφία Νικολάου είχε δώσει εντολή να έχουν όλοι στα κελιά τους αντισηπτικά, γάντια και μάσκες αλλά και να ξεκινήσει αλλαγή στρωμάτων και κλινοσκεπασμάτων. Ενώ, την επομένη της επίσκεψής της, ακολούθησε μια ακόμη απολύμανση των χώρων.