Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
00:06:31

Χαλκίδα

Ο ΔΟΠΠΑΧ ενισχύει τις δράσεις του

Ο Δημοτικός Οργανισμός Παιδείας, Προστασίας & Αλληλεγγύης Χαλκίδας (ΔΟΠΠΑΧ) συνεχίζει και ενισχύει την κοινωνική του δράση, με σκοπό την ανακούφιση των αδύναμων και αποκλεισμένων ανθρώπων και όσων δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Συγκεκριμένα:

1. Προσφέρεται καθημερινά συσσίτιο σε 200 ωφελούμενους, μέχρι στιγμής, με διανομή του φαγητού κατ' οίκον.
2. Προσφέρει υπηρεσία σε κάθε συμπολίτη, που ανήκει σε ευπαθή ομάδα και δεν μπορεί να βγει έξω από το σπίτι του, για να εξυπηρετηθεί στην αγορά τροφίμων και φαρμάκων.
3. Από την Παρασκευή, 27 Μαρτίου έως την Τετάρτη, 1 Απριλίου, οι ωφελούμενοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα προμηθεύονται τρόφιμα από τις 10 το πρωί έως και τις 12 το μεσημέρι, με την τήρηση των κανόνων προστασίας που προβλέπονται για τα καταστήματα προμήθειας τροφίμων.
4. Συνεχίζεται κι ενισχύεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», με επιπλέον οχήματα και προσωπικό και με την τήρηση όλων των κανονισμών υγιεινής και ασφάλειας.
5. Ζητούμε από τους πολίτες να μας ειδοποιήσουν για τυχόν περιστατικά αστέγων, προκειμένου να τους παρέχουμε βοήθεια.
6. Η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας είναι το 2221020241 και είναι στη διάθεση των ανθρώπων που έχουν ανάγκη, καθημερινά από τις 8 το πρωί έως και τις 8 το βράδυ.

Με την πρόεδρο του ΔΟΠΠΑΧ, Σοφία Χονδρογιάννη (στη φωτογραφία) να δηλώνει: «εργαζόμαστε και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε νέα ανάγκη προκύψει».