Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:37:56

Χαλκίδα

Μέτρα για τις λαϊκές αγορές πήρε ο Δήμος

Με δεδομένες τις κοινές υπουργικές αποφάσεις που αφορούν στα της λειτουργίας των λαϊκών αγορών, η Δήμαρχος Χαλκιδέων αποφάσισε:

1. Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών της Τετάρτης στη Χαλκίδα (οδό Γιαννίτση) και της Δευτέρας στο Βαθύ Αυλίδας, λόγω στενότητας του χώρου, στον οποίο αυτές πραγματοποιούνται.

2. Οι Λαϊκές Αγορές της Τρίτης (στο Πάρκο του Λαού), της Πέμπτης (στην Κάνηθο & τη Νέα Αρτάκη) και του Σαββάτου (στη Νεάπολη), θα διεξαχθούν με τους κάτωθι όρους:
- Οι πάγκοι όλων των πωλητών, εμπόρων και παραγωγών, δεν θα υπερβαίνουν τα 3 μέτρα.
- Ανάμεσα στους πάγκους θα μεσολαβούν οι προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας (5 μέτρα).
- Η τοποθέτηση των πωλητών, αν παραστεί ανάγκη, θα γίνει και στον χώρο των βιομηχανικών ειδών.

3. Καλούνται οι παραγωγοί και οι έμποροι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, να μην συμμετέχουν στις Λαϊκές Αγορές και οι καταναλωτές να τηρούν όλα τα μέτρα πρόληψης και περιορισμών που έχουν επιβληθεί με τις σχετικές κυβερνητικές αποφάσεις.

4. Τα παραπάνω μέτρα θα εφαρμοστούν από τις υπηρεσίες του Δήμου, σε συνεργασία με το προσωπικό της εταιρίας φύλαξης και τους εκπροσώπους του Σωματείου Πωλητών Λαϊκών Αγορών, σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Λειτουργίας Λαϊκών Αγορών του Δήμου Χαλκιδέων και του Ν.4497/17. Εάν κριθεί απαραίτητο θα ζητηθεί και η συνδρομή της Αστυνομίας.