Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
09:44:20

Χαλκίδα

Ο δρόμος Στόμιου-Πλατάνας και οι …αρμόδιοι!

Σε συμβατικό ΙΧ της Αστυνομίας που έκανε περιπολία το πρωί της Τρίτης, 14 Ιανουαρίου, στον παραλιακό δρόμο Στόμιου-Πλατάνας, έπεσε βράχος, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ (ευτυχώς) τραυματισμό του ενός από τους τρεις αστυνομικούς που βρίσκονταν μέσα και κάποιες ζημιές στο όχημα.
Η κατολίσθηση συνέβη λίγα μέτρα μακρύτερα από το σημείο όπου με την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών του έτους που έφυγε, έπαθε καθίζηση το οδόστρωμα.
Η κίνηση γινόταν εναλλάξ, μέσω φωτεινών σηματοδοτών, από το ένα ρεύμα, μετά όμως το νεώτερο συμβάν, η κυκλοφορία διακόπηκε.

Πρωτοφανές συμβάν; Ατυχής σύμπτωση; Όχι! Μια ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση για την οποία, εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι δεν γίνεται κάτι...
Ο δρόμος Στομίου-Πλατάνας αποτελεί ένα σύγχρονο «γιοφύρι της Άρτας», που ...ολημερίς το ξανα-φτιάχνουμε και το βράδυ ...ματαγκρεμίζεται!... Διαχρονικά οι εκάστοτε Κυβερνήσεις, Νομαρχιακές και Περιφερειακές Αρχές, δεν ήταν και δεν είναι άξιες να κάνουν ένα έργο σοβαρό!
Μόνον διαμάχες για το ποιος έχει την ευθύνη της συντήρησης (η Περιφέρεια την έχει αλλά για ποια συντήρηση μιλάμε...), καθυστερήσεις και συσκέψεις-αυτοψίες, χωρίς κουβέντα για τις εγκληματικές κακοτεχνίες και για την αναζήτηση ευθυνών (γιατί αλήθεια;) αλλά με δηλώσεις που μοιάζουν σαν προανάκρουσμα νέων επισκευαστικών παρεμβάσεων χωρίς αποτέλεσμα και προς διαιώνιση του φαινομένου...

Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στο τμήμα της επαρχιακής οδού Παραλία Οξυλίθου - Πλατάνα.
Η κίνηση των οχημάτων από και προς την Παράλια Κύμης (λιμάνι) διεξάγεται πλέον μέσω της οδού Πλατάνα - Μεντούλη - διασταύρωση με ε.ο. 6 (Γέφυρα Σκοτεινής) - Κονίστρες - Χάνια Αυλωναρίου. Εναλλακτικά, και μόνο για επιβατικά Ι.Χ., μπορεί να χρησιμοποιείται και η επαρχιακή οδός Χάνια Αυλωναρίου - Γέφυρα Οξυλίθου - Οξύλιθος - Πλατάνα.

ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ

«Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας έχει ήδη εκκινήσει σημαντικές παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των βλαβών και την προστασία του οδικού άξονα από περαιτέρω διάβρωση, προκειμένου να παραδοθεί το συντομότερο και εφόσον η εξέλιξη των φαινομένων το επιτρέψει σε κυκλοφορία.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προς τα αρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να δοθεί οριστική λύση στο χρονίζον αυτό πρόβλημα, μέσα από την έγκριση χρηματοδότησης έργου αντιμετώπισης καταπτώσεων-κατολισθίσεων στο τμήμα Παραλία Οξυλίθου-Πλατάνα, συνολικού προϋπολογισμού 15,320 εκατ. ευρώ.»

(από το δελτίο τύπου της Περιφέρειας)