Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
02:15:20

Χαλκίδα

Ξανά συζήτηση για τη μεταφορά των Φυλακών

Συνάντηση με σκοπό την επανεκκίνηση του σχεδίου μεταφοράς του Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδας, πραγματοποιήθηκε -τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου- στη Χαλκίδα, με πρωτοβουλία της (Ευβοϊκής καταγωγής) Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, και την παρουσία του Μητροπολίτης Χαλκίδας Χρυσοστόμου, του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού, της Δημάρχου Χαλκιδέων, Έλενας Βάκα, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας, Γιώργου Κελαϊδίτη, του διευθυντή του Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδας, Σπύρου Αθανασίου και του Προέδρου του Συλλόγου Εξωτερικών Φρουρών του, Γιώργου Κωστίκα.

Όλοι οι συμμετέχοντες εκφράστηκαν υπέρ της κατασκευής νέου σύγχρονου σωφρονιστικού συγκροτήματος στην περιοχή Πει Δοκού, σε έκταση σε απόσταση από τον αστικό ιστό, την οποία είναι διατεθειμένη να δωρίσει η Μητρόπολη Χαλκίδας.
Κοινή πεποίθηση όλων είναι ότι η κατασκευή του νέου αυτού συγκροτήματος μεγαλύτερης χωρητικότητας, εκτός από καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας των κρατουμένων και των εργαζομένων αντίστοιχα, θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή, με την αποσυμφόρηση ενός τόσο κεντρικού σημείου της πόλης και τη δημιουργία νέων άμεσων και έμμεσων θέσεων εργασίας.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, διερευνήθηκαν οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις αυτού του εγχειρήματος και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο νομικό και χωροταξικό πλαίσιο, καθώς και στη χρηματοδότηση του έργου.