Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο (ελεγχόμενο) Κέντρο Προσφύγων στη Ριτσώνα

Στη Ριτσώνα θα φιλοξενηθεί το ένα από τα πέντε πρώτα Ελεγχόμενα Κέντρα για Πρόσφυγες και Μετανάστες, που πρόκειται να δημιουργηθούν στην ενδοχώρα.

Αυτό αποκαλύπτει η «Καθημερινή της Κυριακής» (24ης Νοεμβρίου), χωρίς πάντως να διευκρινίζεται
- ούτε ο ακριβής αριθμός των προσφύγων και μεταναστών (η αναφορά σε 5 Κέντρα συνολικής χωρητικότητας 8 χιλιάδων θέσεων, δίνει μεσοσταθμικά τον αριθμό των 1.600 ατόμων)
- ούτε εάν το Κέντρο θα στηθεί στους 224 οικίσκους 4-6 ατόμων που κατασκευάζονται και θα παραδοθούν προς χρήση στα τέλη Δεκεμβρίου ή προγραμματίζεται να κατασκευαστούν ακόμη περισσότεροι οικίσκοι.

Το βέβαιο είναι ότι πέραν του ακριβούς αριθμού των προσφύγων και μεταναστών που σκοπεύει αν μετακινήσει στη Ριτσώνα η Κυβέρνηση, οι φορείς της Αυλίδας, σε προ ημερών σύσκεψη παρουσία της Δημοτικής Αρχής, έχουν κατά μεγάλη πλειοψηφία δηλώσει την αντίθεσή τους σε μια τέτοια προοπτική και εκφράσει την πρόθεσή τους να αντιδράσουν.
Προφανώς, η αποκάλυψη της εφημερίδας αναμένεται να κινητοποιήσει τη Δημοτική Αρχή που θα πρέπει να ενημερωθεί και η ίδια με τη σειρά της και να πληροφορήσει σχετικά την τοπική κοινωνία, αρχής γενομένης τουλάχιστον από το προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.