Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
17:52:34

Χαλκίδα

Ο Μίχος διαψεύδει τον Μιχαλολιάκο

Συνεχίζεται η δίκη (επί 400 ημέρες συνεδρίας στο Εφετείο) συνεχίζεται και ο «εμφύλιος» στη δίκη της Χρυσής Αυγής... Την επομένη (Πέμπτη 7 Νοεμβρίου) της απολογίας του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο Ευβοέας τέως βουλευτής της Νίκος Μίχος, προχώρησε σε διάψευσή του!

Στη διαδικασία, δεν έδωσαν το «παρών» ούτε ο αρχηγός του ακροδεξιού μορφώματος, ούτε οι νομικοί εκπρόσωποί του, όμως, τα όσα είχε πει την προηγουμένη, έφεραν εξελίξεις. Η υπεράσπιση του Νίκου Μίχου διάβασε μία επιστολή στην οποία διαψεύδει τον Νίκο Μιχαλολιάκο.

Θυμίζουμε πως ο τελευταίος είχε πει: «Ο Μίχος δεν πλήρωνε τις συνδρομές του, μετά πήγε σε ΛΑΟΣ και Βελόπουλο. Την προηγουμένη των εκλογών ζήτησε να επιστρέψει, αλλά δεν ασχολήθηκα και τον παρέπεμψα στον Παναγιώταρο».

Η δήλωσή του επί του θέματος, ανέφερε: «Σεβόμενος το ιερό δικαίωμα της απολογίας στον Μιχαλολιάκο, δεν υποβάλλω καμμία ερώτηση προς αυτόν, θέλω να δηλώσω για την επιστροφή μου στη ΧΑ τα ακόλουθα:
Κατά το διαρρεύσαν εξάμηνο, ο πρώην πληρεξούσιος δικηγόρος μου με προέτρεψε να επικοινωνήσω με τον συγκατηγορούμενο Ν. Μιχαλολιάκο, προκειμένου να αρθούν παρεξηγήσεις του παρελθόντος και από σεβασμό στον επί πολλά έτη πολιτικό αρχηγό επικοινώνησα μαζί του και με παρέπεμψε στον συγκατηγορούμενό μου Παναγιώταρο.
Ουδέν αναληθέστερον ότι ζήτησα την επιστροφή μου στη ΧΑ από το Ν. Μιχαλολιάκο. Κατά τη φίλια συνάντησή μου με τον Παναγιώταρο επιβεβαίωσα την αμετάκλητη απόφαση για την αποχώρησή μου απο τη ΧΑ και η συζήτηση έκλεισε εκεί.
Με προσέγγισε τρίτο πρόσωπο και με διαβεβαίωσε ότι είχα δίκαιο και ότι η ηγεσία της ΧΑ εξακολουθεί να με θεωρεί σάρκα εκ της σαρκός, φρονώ ότι ο ισχυρισμός ότι ζήτησα την επιστροφή μου στη ΧΑ είναι προδήλως αναληθής.
Το αυτό δήλωσε και ο Τ. Μιχαλόλιας στον συνήγορό μου Γρηγορίου».

[ Σημείωση; Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νίκος Μίχος διαψεύδει την πλευρά Μιχαλολιάκου. Κι αν τώρα αφορά σε κάτι διαπροσωπικό τους, την πρώτη φορά αφορούσε στη διάψευση υπερασπιστικού ισχυρισμού της.
Συγκεκριμένα, κατά τη δική του απολογία, ο Νίκος Μίχος είχε υποστηρίξει ότι: «Αν θυμάμαι καλά, από συνομιλίες που είχα με άλλους συγκατηγορουμένους μου σήμερα βουλευτές, ο Ν. Μιχαλολιάκος έβριζε το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα». Ο ισχυρισμός αυτός του Νίκου Μίχου έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την απολογία της συζύγου του Νίκου Μιχαλολιάκου, Ελένης Ζαρούλια (που είχε προηγηθεί) και του ίδιου του αρχηγού (που ακολούθησε), που ισχυρίστηκαν στο δικαστήριο ότι οι ίδιοι έμαθαν για την δολοφονία Φύσσα την επόμενη ημέρα! ]