Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
15:33:13

Χαλκίδα

Η χειροτονία του Φιλόθεου ως επισκόπου Ωρεών

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο (το πρωινό της Τρίτης 15 Οκτωβρίου) στον καθεδρικό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών η εις επίσκοπον χειροτονία του Επισκόπου Ωρεών & Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Φιλοθέου Θεοχάρη.
Του αρχιερατικού συλλείτουργου προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και συμμετείχαν πολλοί Αρχιερείς.
Συγκινητική ήταν η ώρα της στέψης του νέου Επισκόπου από τον «γέροντά» του, τον Μητροπολίτη Χαλκίδας Χρυσόστομο, ο οποίος έβγαλε τη μίτρα που φορούσε και την τοποθέτησε με συγκίνηση επί της κεφαλής του χειροτονουμένου νέου Επισκόπου της Εκκλησίας της Ελλάδας και εκλεκτού τέκνου της τοπικής μας Εκκλησίας.

[ Ο παριστάμενος αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, εξέφρασε σε δήλωσή του, τα αισθήματα όλων: «Με βαθύτατη χαρά και συγκίνηση παραστήκαμε σήμερα στην τέλεση του μυστηρίου της χειροτονίας του νέου Επισκόπου Ωρεών π. Φιλόθεου Θεοχάρη από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.
Ο χαρακτήρας και το ήθος, η μόρφωση και τα προσόντα, μα κυρίως η αγάπη και η προσφορά του όλα αυτά τα χρόνια προς την κοινωνία της Εύβοιας, τον έκαναν να ξεχωρίσει και να επιλεγεί να υπηρετήσει από το τιμητικό αξίωμα του Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Ως Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας θέλω να εκφράσω το μεγάλο μου σεβασμό προς το πρόσωπο και την πορεία του νέου Επισκόπου Ωρεών και να του ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου, υγεία και δύναμη στο έργο του.» ]