Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
17:02:39

Χαλκίδα

Πρόγραμμα αποτέφρωσης νεκρών ζώων

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ξεκίνησε την υλοποίηση προγράμματος Περισυλλογής, Διαχείρισης και Αποτέφρωσης κάθε είδους νεκρών ζώων και κατασχεθέντων τροφίμων, το οποίο και χρηματοδοτεί.
Στις συναντήσεις ο Aντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνιατρικής και Περιβάλλοντος κ. Δημήτρης Βουρδάνος ανέφερε ότι η Περιφέρειά Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ξεκίνησε την υλοποίηση προγράμματος Περισυλλογής, Διαχείρισης και Αποτέφρωσης κάθε είδους νεκρών ζώων και κατασχεθέντων τροφίμων, το οποίο και χρηματοδοτεί.
Σκοπός του προγράμματος, όπως ενημερώνει ο Aντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνιατρικής και Περιβάλλοντος, Δημήτρης Βουρδάνος, είναι: «Η απομάκρυνση από τις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις των νεκρών ζώων, που αποτελούν εν δυνάμει ανοικτές εστίες μόλυνσης και απειλή για την υγεία των ζώων και τη δημόσια υγεία. -Η περισυλλογή των άγριων ή αδέσποτων νεκρών ζώων εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας, κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου, σε δημόσιες και δημοτικές εκτάσεις. Η ορθή διαχείριση όλων των ποσοτήτων των «κατασχεθέντων προϊόντων». Η διατήρηση και βελτίωση του υγειονομικού προφίλ της χώρας ως «χώρα αμελητέου κινδύνου», με σημαντικές ευεργετικές επιπτώσεις στο εμπόριο των προϊόντων ζωικής προέλευσης και στις εξαγωγές ζώντων ζώων.»
Τα νεκρά ζώα θα οδηγούνται σε εγκεκριμένη μονάδα αποτέφρωσης.
Η διάρκεια του προγράμματος είναι τριετής.
Το Πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση για τον κτηνοτρόφο. Εκτελείται από την Kafsis Βιομηχανική Eνεργειακή Ανώνυμη Εταιρεία, έπειτα από διαγωνισμό που διενεργήθηκε.
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210-8960100 όλο το 24ωρο.