Πέμπτη 28 Μαϊου 2020
08:12:01

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

10 εκατ. ευρώ για δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης στη Χαλκίδα

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού εγκρίθηκαν οι δράσεις «Χαλκίδα, Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης – Βιώσιμη και έξυπνη πόλη», συνολικής δημόσιας δαπάνης 10.050.000 ευρώ και «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για την ανάδειξη της πόλης της Λαμίας ως Διεθνώς Αναγνωρίσιμου Πολιτιστικού Προορισμού με αξιοποίηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης», συνολικής δημόσιας δαπάνης 10.050.000 ευρώ, με δικαιούχους τους Δήμους Χαλκιδέων και Λαμιέων, αντίστοιχα.
Σκοπούμενο από πλευράς Περιφέρειας είναι η αξιοποίηση των δυνατοτήτων των πόλεων της Στερεάς Ελλάδας με ολοκληρωμένο τρόπο, μέσω ενός συνδυασμού εμβληματικών παρεμβάσεων και υποστηρικτικών δράσεων, ώστε να διαμορφωθεί μια νέα εικόνα για τις πόλεις, με αυξανόμενη αναγνωρισιμότητα, η οποία θα αξιοποιεί αναπτυξιακά και από άποψη ποιότητας ζωής, τα στρατηγικά τους πλεονεκτήματα.
Οι δράσεις συγχρηματοδοτείται από πόρους του Ε.Τ.Π.Α. (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και του Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο), στο πλαίσιο του Ε.Π. «Στερεά Ελλάδα» 2014-2020.

«Μια μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε στην προηγούμενη θητεία μας, σήμερα παίρνει σάρκα και οστά. Υπογράφοντας την έγκριση της στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Λαμίας και Χαλκίδας με 10 εκατομμύρια ευρώ καθεμιά, ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση στρατηγικών αναπτυξιακών παρεμβάσεων στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της Περιφέρειάς μας. Ξεδιπλώνουμε καθημερινά το σχέδιό μας να κάνουμε τη Στερεά Ελλάδα μια σύγχρονη, δυναμική και ανταγωνιστική Περιφέρεια. Περιμένουμε τώρα τις προτάσεις των Δήμων Λαμιεών και Χαλκιδέων ενώ σε επόμενο χρόνο αναμένεται και η έγκριση της κοινής πρότασης των Δήμων Θηβαίων – Αλιάρτου – Λεβαδεών» δήλωσε ο Φάνης Σπανός.

Ο τέως Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης δήλωσε:
«Νιώθω ιδιαίτερα ευτυχής γιατί μια συστηματική και επίπονη δουλειά των συνεργατών μου Πολιτικών & Υπηρεσιακών στο Δήμο Χαλκιδέων στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.
Ανακοινώθηκε η έγκριση της πρότασης του Δήμου Χαλκιδέων για την ανάπλαση της Ελ. Βενιζέλου – 28ης Οκτωβρίου – Αρεθούσης, με έξυπνες εφαρμογές, πεζοδρομήσεις κλπ, την αναστήλωση της οικίας της οδού Παίδων, την ψηφιοποίηση του Αρχείου της Πολεοδομίας, την ενίσχυση της Κοινωνικής Πολιτικής στο Δήμο Χαλκιδέων, μέσα από το Πρόγραμμα «Χαλκίδα, Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης – Βιώσιμη και έξυπνη πόλη»
Η πολύ δύσκολη δουλειά της σύνταξης των μελετών και η τήρηση όλων των προϋποθέσεων που απαιτούσε η Πρόσκληση της προηγούμενης διετίας έφερε αυτό το ελπιδοφόρο και αισιόδοξο αποτέλεσμα, που η υλοποίησή του θα αλλάξει τη λειτουργία και την εικόνα της πόλης της Χαλκίδας προς το καλύτερο.
Με την ελπίδα ότι δεν θα υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις, εύχομαι η νέα Δημοτική Αρχή να εργαστεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην υλοποίηση αυτής της Πρότασης σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Και πάλι οφείλω θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία αλλά και στα άλλα έργα πνοής που εξασφαλίσαμε για τον Δήμο Χαλκιδέων, συνολικά 80.000.000 ευρώ, που θα υλοποιηθούν μέχρι το 2023.»