Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παράταση έως 22 Ιουλίου για τις δηλώσεις στο Κτηματολόγιο

Παρατείνεται -μετά από απόφαση της Κτηματολόγιο ΑΕ- έως και τις 22 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού (που είχε ξεκινήσει από τις 21 Ιανουαρίου και θα έληγε αρχικά στις 21 Απριλίου και στη συνέχεια στις 6 Ιουνίου) για τα ακίνητα που βρίσκονται στον Τοπική Κοινότητα Λουκισίων του Δήμου Χαλκιδέων και στο σύνολο των υπολοίπων Δήμων (Ερέτριας, Διρφύων-Μεσσαπίων, Αλιβερίου-Κύμης, Λίμνης-Μαντουδίου-Αγ. Άννας, Καρύστου, Αιδηψού-Ιστιαίας και Σκύρου) της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Όσοι έχουν ακίνητη περιουσία σε όλη αυτήν τη διοικητική επικράτεια, καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους είτε ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr είτε στο Γραφείο Κτηματογράφησης της Χαλκίδας (λεωφ. Αθηνών 24α & 24β, Κάνηθος / τηλ. & fax 2221037398 / ημέρες και ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή, 8:30 το πρωί με 4:30 το απόγευμα και Τετάρτη, 8:30 το πρωί με 8:30 το βράδυ).
Οι υπάλληλοι θα παραλαμβάνουν δηλώσεις, θα δίνουν πληροφορίες, θα βοηθούν στον εντοπισμό ακινήτων, θα δίνουν οδηγίες για τη συμπλήρωση των δηλώσεων. Και όλα αυτά, δωρεάν. Πληροφορίες θα δίνονται και σε ειδικά διαμορφωμένα γραφεία εξυπηρέτησης σε μεγάλες πόλεις του Νομού, όπως σε Ψαχνά, Κύμη, Κάρυστο, Ιστιαία, Αιδηψό, Λίμνη, χωρίς όμως να γίνονται καταχωρήσεις των δηλώσεων, παρά μόνον στο Γραφείο της Χαλκίδας.
Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για τους κατοίκους του εξωτερικού λήγει στις 22 Αυγούστου.
Η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτική.

[Σημειώνεται ότι, με βάση βουλευτική τροπολογία, που συνυπέγραφε και ο Ευβοέας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ακριώτης και έγινε αποδεκτή από την Κυβέρνηση, «δίδεται η δυνατότητα στον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας να χορηγεί παράταση εως 6 μήνες, πέραν της ήδη προβλεπόμενης τρίμηνης παράτασης που χορηγείται με αποφάσεις της Ελληνικό Κτηματολόγιο ΑΕ».]

 

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.