Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
04:14:46

Χαλκίδα

Αντιδράσεις αλλά και επεξηγήσεις για τη στήριξη

Ραβιόλος: «Δεν χρειαζόμαστε καμία κομματική στήριξη από κανένα κόμμα»

« Η Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Παράταξη «ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΑΖΙ» με επικεφαλής το Δήμαρχο Καρύστου Λευτέρη Ραβιόλο αισθάνεται την ανάγκη να ξεκαθαρίσει τη συζήτηση σχετικά με κομματικές στηρίξεις που ξεκίνησε με αποκλειστική ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ.
Ξεκαθαρίζουμε ότι εμείς δεν ζητήσαμε ποτέ στήριξη από κανένα κόμμα και ότι η μόνη στήριξη που αναζητούμε και διεκδικούμε είναι αυτή των συνδημοτών μας.
Οι αγώνες που δόθηκαν με σκληρή δουλειά στο Δήμο Καρύστου και όλα όσα πετύχαμε έγιναν μέσα από συνεργασία και ενότητα και αυτό θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε.
Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας είναι πολυσυλλεκτικό και υπερκομματικό, Συνεχίζουμε αυτοδιοικητικά. Συνεχίζουμε ανεξάρτητα.
Προχωράμε μαζί με τους συμπολίτες μας για ένα καλύτερο μέλλον.
Δεσμευόμαστε, ότι το βράδυ των εκλογών στον χάρτη των αποτελεσμάτων δεν θα υπάρχει κανένα χρώμα κόμματος στον ανεξάρτητο συνδυασμό μας.»

Ψαθάς: «Ο συνδυασμός μας είναι υπερκομματικός»

«Ο Δημοτικός Συνδυασμός «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ – ΟΡΑΜΑ – ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ (ΔΗΜ.Ο.Σ)» και ο υποψήφιος Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων, κος Ψαθάς Γεώργιος είναι χρωματισμένος και ταυτισμένος με τις αξίες, την καρδιά, την ψυχή και τις ανάγκες των πολιτών του Δήμου, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και κομματικές δεσμεύσεις.
Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει ανάγκη από την στήριξη των κομμάτων. Υποχρέωση της είναι η συνεργασία και η διεκδίκηση πόρων και προγραμμάτων από την κεντρική διοίκηση. Πρέπει να είναι παντού και πάντα . Να παρεμβαίνει καθημερινά και να διεκδικεί λύσεις στα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας.
Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας είναι υπερκομματικό, αυτοδιοικητικό, αγωνιστικό , συλλεκτικό και διεκδικητικό.
Αγωνιζόμαστε καθημερινά για την επίλυση των προβλημάτων της περιοχής και των δημοτών μας, την βελτίωση των υποδομών και την ανάπτυξη της περιοχής μας.
Με ΟΡΑΜΑ, ΓΝΩΣΗ, ΑΓΑΠΗ, ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ, θα συνεχίσουμε να είμαστε καθημερινά δίπλα στους συνανθρώπους μας , διεκδικώντας πόρους για την ανάπτυξη της περιοχής μας, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την αξιοποίηση όλων των προγραμμάτων για την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας.»

...ΚΑΙ Η ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ

«Η κεντρική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές καλεί τους πολίτες να υπερψηφίσουν συγκεκριμένους συνδυασμούς στη βάση των διεργασιών και των προγραμματικών συγκλίσεων που έχουν διαμορφωθεί στις τοπικές κοινωνίες. Το κάλεσμα αυτό δηλώνει την εκτίμηση στα πρόσωπα των υποψηφίων και των προγραμματικών τους θέσεων και δεν δηλώνει σε καμία περίπτωση σχέση κομματικής εξάρτησης. Εξάλλου, στη δική μας αντίληψη για την αυτοδιοίκηση είναι εντελώς ξένες οι παλαιοκομματικές αντιλήψεις κομματικών χρισμάτων σε συνδυασμούς και η προσπάθεια καπελώματός τους. Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μόνο το δικαίωμα, αλλά και την πολιτική υποχρέωση να τοποθετείται δημόσια απέναντι στους πολίτες, και να μην κρύβεται, για τη στάση που κρατά σε μια κρίσιμη πολιτική διαδικασία όπως είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές».