Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
07:35:52

Χαλκίδα

Με το ενάμισι πόδι στην Α2

Το αρνητικό ρεκόρ των μόλις δύο πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο του ματς με τον Άρη, ήταν χαρακτηριστικό της εικόνας της ομάδας. Ο ΓΣ Κύμης σαν αν μην ταξίδεψε ποτέ στη Θεσσαλονίκη, σαν να μην βγήκε καν στο παρκέ. Με το ισοπεδωτικό 95-60 να μην αντέχει σε οποιαδήποτε απόπειρα για εξηγήσεις γι' αυτήν την εμφάνιση...
Τα χειρότερα όμως ήρθαν από το συνδυασμό των άλλων αποτελεσμάτων: το Λαύριο νίκησε τον Χολαργό (με 76-69) και τοπ Ρέθυμνο πέρασε από τη Λήμνο (80-77 τον Ήφαιστο). Με αποτέλεσμα, ο ΓΣ Κύμης να κυλήσει κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού, αφού υστερεί -έχει ηττηθεί και στις δύο φετινές τους συναντήσεις- από το ισόβαθμό του Ρέθυμνο.

Η βαθμολογία στην ουρά, μετά την 24η αγωνιστική, έχει διαμορφωθεί ως εξής: Λαύριο 31, Ρέθυμνο 30, ΓΣ Κύμης 30, Κολοσσός Ρόδου 27.
[Σύμφωνα με απόφαση του ΑΣΕΑΔ, τα τελευταία 31 δευτερόλεπτα του αγώνα του Λαυρίου με τον Κολοσσό Ρόδου θα επαναληφθούν, με το σκορ στο +2 για το Λαύριο.)
Στις δύο αγωνιστικές που απομένουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, οι ομάδες έχουν να παίξουν:
- το Λαύριο με ΓΣ Κύμης (εκτός) και Ήφαιστο Λήμνου (εντός)
- ο ΓΣ Κύμης με Λαύριο (εντός) και Παναθηναϊκό (εκτός)
- το Ρέθυμνο με Περιστέρι (εντός) και Άρη Θεσσαλονίκης (εκτός).

Τα πράγματα πλέον είναι ιδιαίτερα δύσκολα για τον ΓΣ Κύμης: Θα πρέπει:
Είτε να νικήσει με διαφορά μεγαλύτερη των 18 πόντων το Λαύριο (αφού με τόση διαφορά είχε ηττηθεί στον πρώτο γύρο) και την τελευταία αγωνιστική το Λαύριο να ηττηθεί στην έδρα του από τον Ήφαιστο ή από τον ουραγό και υποβιβασθέντα Κολοσσό στα 31΄΄ που θα ξαναπαιχτούν
Είτε το Ρέθυμνο να ηττηθεί και στο γήπεδό του από το Περιστέρι και από τον στη Θεσσαλονίκη.
Συνδυασμοί αποτελεσμάτων μάλλον απίθανοι και άρα, ο ΓΣ Κύμης βρίσκεται με το ενάμισι πόδι στην Α2.