Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
11:53:18

Χαλκίδα

Το ΚΚΕ «ενάντια στην εργασιακή ζούγκλα»

Πολιτική εκδήλωση, με θέμα «Δυναμώνουμε τον αγώνα ενάντια στην εργασιακή ζούγκλα, για σύγχρονα δικαιώματα», διοργανώνουν οι Κλαδικές Οργανώσεις Χαλκίδας του ΚΚΕ. Τη Δευτέρα 18 Μαρτίου, στις 7 το βράδυ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στη Χαλκίδα, με κεντρικό ομιλητή το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του κόμματος, Γιώργο Μαρίνο.

Στο κάλεσμά τους οι οργανώσεις του ΚΚΕ αναφέρουν:
«Εργάτη - εργάτρια στη βιομηχανία, εργατοϋπάλληλε, άνεργε, νέα και νέε
Εσύ που δίνεις τη μάχη για το μεροκάματο, που βρίσκεσαι στα θρανία για να μάθεις μια τέχνη, έλα να συζητήσουμε...
- για τις πραγματικές μας ανάγκες και πως μπορούμε να τις διεκδικήσουμε
- για τη διέξοδο από την εργασιακή ζούγκλα που ζούμε στα εργοστάσια, στα σούπερ μάρκετ, στα ξενοδοχεία και στον επισιτισμό, στους δήμους, στους χώρους δουλειάς.
Γιατί οι μισθοί πείνας, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, η εντατικοποίηση μέχρι τελικής πτώσης, τα ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, η μισοδουλειά και μισοζωή, η ανεργία και η δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα δεν είναι το μέλλον μας.
Δεν είναι αυτό που αξίζει σε εμάς που ενώ παράγουμε τον τεράστιο πλούτο, η ζωή μας γίνεται θυσία στο βωμό του κέρδους.
Όχι άλλη μία φορά στα ίδια!
Κυβερνήσεις πέρασαν πολλές, όλων των αποχρώσεων. ΝΔ- ΠΑΣΟΚ και άλλων κομμάτων, η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μέχρι προχθές με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ και σήμερα με υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Και όμως η ζωή μας δεν άλλαξε προς το καλύτερο. Γιατί αυτοί που έχουν την πραγματική εξουσία, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες και μεγαλέμποροι ζουν και βασιλεύουν, έχοντας τη στήριξη των πολιτικών τους εκπροσώπων, την ΕΕ και τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις.
Υπάρχει λύση! Ισχυρό ΚΚΕ παντού - για το δίκιο του λαού!
Στα σωματεία, στα εργοστάσια και τους τόπους δουλειάς, στο εργατικό κίνημα.
Γιατί η ελπίδα δε βρίσκεται στην επιλογή του «μικρότερου κακού», ούτε σε επίδοξους σωτήρες και ψεύτικα διλήμματα.
Η ελπίδα είναι στην ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος. Για να διεκδικήσουμε όλα όσα μας έκλεψαν την περίοδο της κρίσης. Γιατί δε συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα!
Με δυνατό ΚΚΕ κάνουμε την πραγματική διαφορά!
Στις βουλευτικές και τις ευρωεκλογές, στις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές! Γιατί δε μπορούμε να ψηφίζουμε τα κόμματα των αφεντικών μας!
Γιατί το πραγματικά σύγχρονο και προοδευτικό είναι η πάλη για την ικανοποίηση των εργατικών - λαϊκών αναγκών, για μια διαφορετική οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας, με τον εργαζόμενο λαό στην εξουσία και ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει.»