Σαββάτο 25 Ιανουαρίου 2020
23:35:04

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

babis banner-02

Υποβολή αιτήσεων αποζημίωσης από πληγέντες του πλημμυρικού φαινομένου

Μετά την υπ' αριθμ. 1784/4-3-2019 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, με την οποία κηρύχθηκε η Δημοτική Ενότητα Χαλκίδας του Δήμου Χαλκιδέων, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των πλημμυρικών φαινομένων,
καλούνται όσοι υπέστησαν ζημιές σε κατοικίες (κτιριακές εγκαταστάσεις και οικοσκευές), σε επιχειρήσεις (βιομηχανίες, βιοτεχνίες και εξοπλισμό αυτών) αλλά και σε φυτικές καλλιέργειες και ζωική παραγωγή, να υποβάλλουν αίτηση αποζημίωσης στον Δήμο Χαλκιδέων.
Στην αίτηση θα πρέπει να περιγράφονται οι ζημιές που έχουν υποστεί, αποδεικνυόμενες από συνημμένο φωτογραφικό υλικό.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στον Δήμο Χαλκιδέων (κτίριο υπηρεσιών Μεγασθένους & Ληλαντίων, 2ος όροφος), καθημερινά από τις 8 το πρωί έως και τις 2 μετά το μεσημέρι.
Και θα διαβιβάζονται κατά περίπτωση, στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, προκειμένου να εκδοθούν οι απαραίτητες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για τη χορήγηση επιδόματος προς τα πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες διενέργειας αυτοψιών από την αρμόδια επιτροπή καταγραφής των ζημιών.
Επισημαίνεται, ότι άμεσα θα συσταθούν από τον Δήμο Χαλκιδέων ειδικές επιτροπές, αρμοδιότητάς του, οι οποίες θα διενεργήσουν τις σχετικές αυτοψίες, σύμφωνα με τις αιτήσεις αποζημίωσης που θα έχουν υποβληθεί.
Τέλος σημειώνεται ότι όπου υπάρξει ανάγκη άμεσης μεταστέγασης πολιτών, λόγω ακαταλληλότητας οικίας, θα πρέπει να δηλωθεί άμεσα, ώστε ο Δήμος να μεριμνήσει σχετικά.
Η κήρυξη της Δημοτικής Ενότητας Χαλκιδέων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει έως τις 3 Ιουνίου 2019.
Πληροφορίες και διευκρινίσεις στα τηλέφωνα 2221352420 &2221061230 (κα Άννα-Μαρία Βλάσση).