Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
16:24:21

Χαλκίδα

Μόνιμη έκθεση με την ιστορία της τοπικής επιχειρηματικότητας

Εκθεσιακό χώρο βιομηχανικής και εμπορικής ιστορίας της Εύβοιας, πρόκειται να δημιουργήσει το Επιμελητήριο, στο ισόγειο του κτηρίου του στη Χαλκίδα.

Σε ένα χώρο 120 τ.μ. περίπου, στο ισόγειο του κτιρίου μας θα αναδειχθεί – για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλη έκταση – η βιομηχανική και εμπορική ανάπτυξη στην Εύβοια και η εξέλιξή της μέχρι σήμερα, μέσα από ένα συναρπαστικό ταξίδι στα χρόνια της ευβοϊκής βιομηχανίας και του ευβοϊκού εμπορίου από τις απαρχές τους έως την αποβιομηχάνιση, μέσα από τις λαμπρές στιγμές και τις άγνωστες πτυχές τους.
Αντικείμενα, μηχανήματα, πρώτες ύλες, στάδια παραγωγής, παραγόμενα προϊόντα, τεχνολογικές εξελίξεις και καινοτομίες που σημειώθηκαν, φωτογραφίες, σπάνια έγγραφα, πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, ιστορικά κείμενα θα συνθέσουν με πρότυπο τρόπο τους κλάδους της βιομηχανίας και του ευβοϊκού εμπορίου.

Η έκθεση στόχος είναι να εξελιχθεί σε μια ιδιαίτερη και μοναδικού προσανατολισμού παρουσία, ένα καινοτόμο κέντρο προβολής της ιστορικής κληρονομιάς και της κουλτούρας του τόπου, ένας πόλος έλξης επισκεπτών και τουριστών, ένας πυρήνας παραγωγής πολιτισμού, παιδείας και εκπαίδευσης αφού θα συνιστά και έναν εξαιρετικά σημαντικό χώρο υποδοχής ξεναγήσεων μαθητών και σπουδαστών.

Η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου προσδοκά να γνωρίσουμε όλοι το παρελθόν μας, για να ανοίξουμε έναν διάλογο με το παρόν και το μέλλον μας. Να παρουσιάσουμε την ιστορία και την εξέλιξη της ευβοϊκής επιχειρηματικότητας, κυρίως στους νέους, ώστε να κατανοήσουν τι σημαίνει δημιουργικότητα, εκσυγχρονισμός, καινοτομία, πρόοδος.
Με αυτό το σκεπτικό, το ΔΣ του ξεκινάει αυτήν την προσπάθεια και αποζητάει τη συνδρομή κάθε ιδιώτη, κάθε επιχείρησης και κάθε φορέα, για την υλοποίησή της. Αφού, η δημιουργία ανάλογης έκθεσης είναι κάτι που το έχουν επιχειρήσει ελάχιστα Επιμελητήρια της χώρας.