Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
16:10:35

Χαλκίδα

Βεντέτα Ζεμπίλη - Δαριβέρη

Έντονη σύγκρουση μεταξύ Ιωάννας Δαριβέρη και Θανάση Ζεμπίλη έχει προκύψει μετά τις αιχμές της πρώτης κατά του δεύτερου και τις (αντ-)απαντήσεις που έδωσαν.
Η Ιωάννα Δαριβέρη ήταν αυτή που πρώτη χρέωσε στον επικεφαλής της παράταξης της μείζονος δημοτικής αντιπολίτευσης, δηλώνοντας ότι δεν είχε προσκληθεί στη σύσκεψη που είχε κάνει ο συνδυασμός προκειμένου να αποφασίσει για το ποιος θα ηγηθεί μετά την αποχώρηση του. Αντιμετώπιση που την οδήγησε στην ανεξαρτητοποίησή της.
Ο Θανάσης Ζεμπίλης, στην απάντησή του, χαρακτήρισε ως «ψέμματα» τους ισχυρισμούς της και της καταλόγισε «άλλους λόγους, οι οποίοι θα φανούν στην πορεία».
Για να ανταπαντήσει η Ιωάννα Δαριβέρη, καταλογίζοντας «συκοφάντησή» της από τον Θανάση Ζεμπίλη και δίνοντας συνέχεια επί του θέματος μέσω της φράσης «επιφυλάσσομαι επί παντός νομίμου δικαιώματος».

[ H επιστολή ανεξαρτητοποίησης της Ιωάννας Δαριβέρη:
«Με την παρούσα επιστολή μου δηλώνω την ανεξαρτητοποίηση μου από τη δημοτική παράταξη «Γέφυρα στο Μέλλον – Κοινωνική Συμμαχία - Αλληλεγγύη», καθώς επιθυμώ να αποστασιοποιηθώ από τη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί εντός αυτής με τις δύο υποψηφιότητες από τον ίδιο το συνδυασμό, για τη θέση του Δημάρχου στο Δήμο Χαλκιδέων, στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Μαΐου 2019, αφού η ανωτέρω κατάσταση παρεκκλίνει της φιλοσοφίας μου και των αρχών μου.
Επίσης θα ήθελα να επισημάνω ότι ουδέποτε κλήθηκα από τον κ. Ζεμπίλη να παρευρεθώ στη συνάντηση που οργάνωσε τη Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 με τους εκλεγμένους συμβούλους, ώστε να ερωτηθώ και να θέσω τις απόψεις μου για το θέμα αυτό. Τόσο το ήθος μου όσο και η συνείδηση μου δεν μου επιτρέπουν να παρευρίσκομαι απλά στο Δημοτικό Συμβούλιο, σαν διακοσμητικό στοιχείο, επικυρώνοντας ειλημμένες αποφάσεις του συνδυασμού στις οποίες ποτέ δεν μετείχα.
Κατόπιν τούτων, υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Οργανισμού Παιδείας Προστασίας Αλληλεγγύης Χαλκίδας (ΔΟΠΠΑΧ) .
Τέλος, κάνω σαφές ότι από τη θέση της ανεξάρτητης δημοτικής συμβούλου θα συνεχίσω να υπηρετώ το Δήμο Χαλκιδέων παραμένοντας πιστή στο ίδιο όραμα με το οποίο ξεκίνησα την πολιτική μου διαδρομή, εκφράζοντας τις απόψεις μου και ψηφίζοντας τα θέματα κατά συνείδηση με γνώμονα πάντα το καλό της πόλης μας και τα συμφέροντα των δημοτών.»

Η απαντητική δήλωση του Θανάση Ζεμπίλη:
«Με έκπληξη πληροφορήθηκα τα όσα ισχυρίζεται η κ. Δαριβέρη και φυσικά είναι ψέματα τα όσα ισχυρίζεται.
Κάλεσα την κ. Δαριβέρη στο κινητό της τηλέφωνο για να την προσκαλέσω στη σύσκεψη του συνδυασμού στις 22 Οκτωβρίου το πρωί αλλά δεν μου απάντησε και ούτε είδε την κλήση για να με καλέσει πίσω.
Δεν θέλησα να ξανακαλέσω διότι σεβάστηκα ότι ήταν σε περίοδο λοχείας.
Για να αποκατασταθεί η αλήθεια λοιπόν θα ζητήσω αναλυτική κατάσταση των κλήσεων του κινητού μου τηλεφώνου.
Πιστεύω ότι είναι άλλοι οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησης της κ. Δαριβέρη οι οποίοι θα φανούν στην πορεία.»

Και η ανταπάντηση της Ιωάννας Δαριβέρη:
«Με οδυνηρή έκπληξη ανέγνωσα το κείμενο που δημοσιεύσατε και εμμέσως πλην σαφώς με συκοφαντείτε με το αιτιολογικό ότι «ψεύδομαι», με τα όσα αναφέρω στην επιστολή-δήλωση ανεξαρτητοποίησης μου, που κατέθεσα χθες στο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.
Δυστυχώς, θεωρούσα ότι 4 χρόνια στο συνδυασμό σας, θα είχατε αντιληφθεί τις αρχές μου, το ήθος, την προσωπικότητά μου, αλλά κυρίως την ευπρέπειά μου που δεν συνάδουν όλα αυτά, με αυτά για τα οποία εσείς με κατηγορείτε.
Θεωρώ ότι λόγω του σοβαρού και επείγοντος θέματος που θέσατε στη συνάντηση που οργανώσατε στις 22/10/2018, (ήτοι την υποψηφιότητα για τη θέση Υποψηφίου Δημάρχου στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και την εκπροσώπηση του συνδυασμού στον οποίο ήμουν μέλος από το 2014), θα έπρεπε τουλάχιστον να έχω προσκληθεί από εσάς και να με έχετε ενημερώσει για τη συνάντηση αυτή καθώς αποτελεί θέμα μείζονος σημασίας για το συνδυασμό. Επειδή (όπως ισχυρίζεστε) ήταν αδύνατη η επικοινωνία μαζί μου την περίοδο αυτή, (για λόγους υπεράνω της θελήσεώς μου) θα μπορούσατε να ενημερώσετε το οικογενειακό μου περιβάλλον και να μην χαρακτηριστεί η απολεσθείσα πρόσκληση, ένας απολεσθείς θρίαμβος επικοινωνίας με εμένα!
Άλλωστε η επιστολή-δήλωση ανεξαρτητοποίησης μου, αποτελεί στοιχείο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και μιας ειλικρινούς στάσης χωρίς νευρωτική ηττοπάθεια!
Δεν θέλω να ζω σε μια πλάνη με μηδέν ορατότητα, μακριά από την αλήθεια μα ούτε και να βιώνω ρεσιτάλ αναποτελεσματικού πολιτικού τακτικισμού !
Από δω και πέρα η αλληλεγγύη και ο ανθρωπισμός θα είναι ένα και πάνω από όλα θα θριαμβεύει ο ανθρωπισμός για λογαριασμό του κάθε Δημότη μας.
Για τα υπόλοιπα επιφυλάσσομαι επί παντός νομίμου δικαιώματος.» ]