Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεταφέρθηκε στη Χαλκίδα ο Χριστόδουλος Ξηρός

Στη Φυλακή της Χαλκίδας κρατείται από νωρίς το πρωί (Δευτέρα 6 Αυγούστου) ο Χριστόδουλος Ξηρός.
Η μεταφορά του μέλους της «17 Νοέμβρη» από τις Φυλακές Κορυδαλλού έγινε με αυστηρά μέτρα ασφάλειας. Σύμφωνα δε με πηγές του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η μεταγωγή του πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των φυλακών Κορυδαλλού οι οποίες πρόκειται βήμα βήμα να μετατραπούν σε σωφρονιστικό κατάστημα υποδίκων.

Σημειώνεται ότι η μεταφορά του έγινε λίγες ημέρες μετά τη λήξη της επί ένα μήνα απεργίας πείνας, με μοναδικό αίτημα τη διακοπή της διαρκούς (από το 2015) και κατά παράβαση όλων των νόμων (το ανώτατο όριο απομόνωσης που προβλέπει ο νόμος είναι 10 ημέρες, έχει όμως μετατραπεί σε 3ετία, με επιχείρημα από πλευράς των διοικήσεων των Φυλακών όπου διαδοχικά μεταφέρθηκε , του κινδύνου για τη ζωή του) απομόνωσης χωρίς δικαίωμα προαυλισμού και επαφής με άλλα άτομα. Προφανώς η υγεία του βρίσκεται σε στάδιο επαναφοράς ενώ είναι άγνωστο εάν στη Φυλακή της Χαλκίδας θα έχει τη δυνατότητα επαφής με άλλους κρατούμενους.

[ Υπενθυμίζεται ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός έχει καταδικαστεί σε 5 φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη για συμμετοχή στην οργάνωση «17 Νοέμβρη» και φυσική αυτουργία σε πέντε δολοφονίες, ληστείες, εκρήξεις κλπ. Έχοντας δημιουργήσει ή συμμετάσχει σε πολλά επεισόδια ως έγκλειστος, το 2014 παραβίασε την κανονική του άδεια. Συνελήφθη έναν χρόνο μετά αλλά πέρα από τα 65 χρόνια επιπλέον κάθειρξης που του επιβλήθηκαν, βοηθούντος του θορύβου που ξεσηκώθηκε από τα μέσα ενημέρωσης, έγινε αφορμή-αιτία να περιοριστεί δυστυχώς δραματικά στη συνέχεια το ευεργετικό αυτό μέτρο για μεγάλο αριθμό κρατουμένων. ]

Η ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΕΦΕΡΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ
Το θέμα της μεταγωγής του Χριστυόδουλου Ξηρού, όπως αναμενόταν, έφερε πολιτικές κόντρες:
ΝΔ: «Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα επιδεικνύει συστηματικά στοργή στους τρομοκράτες δολοφόνους προκαλώντας τις οικογένειες των θυμάτων τους, αλλά και το κοινό περί Δικαίου αίσθημα. Μια κυβέρνηση ανίκανη και κυνική, που δεν μπορεί να προσφέρει στοιχειώδη ασφάλεια στους Έλληνες, φροντίζει ώστε οι τρομοκράτες να αποφυλακιστούν μια ώρα αρχύτερα», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
ΣΥΡΙΖΑ: «Η ΝΔ προσβάλλει τη νοημοσύνη των πολιτών για ακόμα μια φορά. Σε καμία σοβαρή αστική δημοκρατία τα κόμματα δεν αντιδικούν για μεταγωγές κρατουμένων, όποιοι κι αν είναι αυτοί. Τουλάχιστον σταμάτησε να συνδέει τις μεταγωγές με τις φονικές πυρκαγιές. Θα το χαρακτηρίζαμε και πρόοδο για τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη»
ΥΠ. ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: Χθες η ΝΔ «αγωνιούσε» για τη μεταγωγή ενός κρατούμενου σε αγροτική φυλακή. Σήμερα για τη μεταγωγή ενός άλλου σε κλειστή. Μάλλον προσπαθεί να υποκαταστήσει το θεσμοθετημένο όργανο της Πολιτείας για τις μεταγωγές. Η κατάντια της δεν έχει όριο. Προτείνουμε στον κ. Κ. Μητσοτάκη να θέσει υποψηφιότητα για φύλακας ώστε να ασχολείται με τα κελιά των κρατουμένων. Ως τότε, ας συνηθίσει στην ιδέα της ισορροπημένης αντεγκληματικής πολιτικής της Κυβέρνησης με όρους κράτους δικαίου, ασφάλειας και ανθρωπισμού».

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.