Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
19:57:57

Χαλκίδα

Εγκαινιάστηκε η Τοπική Μονάδα Υγείας στη Δροσιά

Εγκαινιάστηκε (την Πέμπτη 12 Ιουλίου, το απόγευμα) από τον Υπουργό Υγεία Ανδρέα Ξανθό, η Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤοΜΥ) στη Δροσιά.

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν ο Γεν. Γραμματέας Υγείας Σταμάτης Βαρδαρός, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ακριώτης, Τάσος Πρατσόλης και Ζωή Λιβανίου, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας Παναγιώτης Τζαφέρος, αυτοδιοικητικοί, γιατροί και πολίτες της περιοχής

Η Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤοΜΥ) στη Δροσιά είναι η πρώτη σε λειτουργία από τις τέσσερις που έχουν χωροθετηθεί –οι άλλες τρεις σε Βασιλικό (θα είναι η επόμενη που θα ακολουθήσει), Νέα Αρτάκη και Βαθύ Αυλίδας- στην ευρύτερη περιοχή Χαλκίδας, που τίθεται σε λειτουργία.

ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Πρόκειται για νέα δημόσια δομή παροχής δωρεάν υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προς όλους, χωρίς εξαιρέσεις. Στελεχώνεται από οικογενειακούς γιατρούς (γενικούς, παθολόγους, παιδιάτρους) και νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας και κοινωνικούς λειτουργούς. Λειτουργεί ως πρώτη βαθμίδα, εκ παραλλήλου με τα Κέντρα Υγείας, και για εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα παραπέμπει στο Νοσοκομείο 

Σκοπός της ΤοΜΥ είναι να υπάρχει τοπική παρέμβαση στην πρώτη προσέγγιση των περιστατικών υγείας. Σε πλήρη λειτουργία των τεσσάρων ΤοΜΥ την ευρύτερη περιοχή Χαλκίδας, αναμένεται να αποσυμφορηθεί το Νοσοκομείο Χαλκίδας, μιας και τα περιστατικά που δεν έχουν επείγοντα χαρακτήρα θα αντιμετωπίζονται σε αυτές. 

ΑΤΟΜΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΤοΜΥ

Στην ΤοΜΥ θα δημιουργείται και θα τηρείται ο Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας (ΑΗΦΥ) κάθε πολίτη της περιοχής δικαιοδοσίας της, απαραίτητος για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και τη διασφάλιση της συνέχειας στη φροντίδα του.

Για την εγγραφή στην ΤοΜΥ, απαραίτητα δικαιολογητικά είναι: φωτοτυπία ταυτότητας / φωτοτυπία εγγράφου απόδειξης διεύθυνσης κατοικίας / φωτοτυπία βιβλιαρίου υγείας - ΑΜΚΑ / ΑΦΜ / βεβαίωση οικογενειακής κατάστασης (σε περίπτωση εγγραφής συγγενή).

ΤοΜΥ Δροσιάς: τηλ. 2221099949 - ώρες λειτουργίας, 7 το πρωί με 3 μετά το μεσημέρι.