Παρασκεύη 19 Απριλίου 2024
06:49:13

Χαλκίδα

10 εκατ. για την ολοκλήρωση του λιμανιού στο Μαντούδι

Πριν περίπου έναν χρόνο στη συνάντηση γνωριμίας που είχε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΝΕ με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και κατά τις πρώτες συζητήσεις επί ουσιαστικών θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, είχε τεθεί το ζήτημα της επέκτασης του λιμανιού του Μαντουδίου.
Σύμφωνα με το τότε σχετικό δελτίο τύπου του ΟΛΝΕ, ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε ζητήσει από τον Κώστα Μπακογιάννη, να προχωρήσει η Περιφέρεια την εκπόνηση των όποιων υπολειπομένων και την οριστικοποίηση των υφιστάμενων τεχνικών μελετών. Μεταφέροντας τη διαβεβαίωση από πλευράς πολιτικής ηγεσίας, πως η παρουσίαση των μελετών θα σημάνει ένταξη του έργου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης για το 2018. Και έτσι έγινε.

Με απόφασή του, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης ενέκρινε την ενίσχυση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με 10 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους για την Γ' φάση του Λιμανιού του Μαντουδίου. Το έργο περιλαμβάνει την επέκταση του υφιστάμενου ακρομώλιου και την κατασκευή μώλου και από την πλευρά της πλαζ (μετατρέποντας το σχήμα του από "Γ" σε "Π" και καθιστώντας το περίκλειστο και ασφαλέστερο).