Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
11:31:29

Χαλκίδα

6 νεαροί 25 διαρρήξεις σε σχολεία!

Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων σε διάφορες περιοχές της Χαλκίδας είχαν βάλει στο στόχαστρό τους έξι νεαροί διαρρήκτες, οι οποίοι έδρασαν από τον Νοέμβριο του 2017 ως και τον Μάιο του 2018! Η σπείρα, από την οποία ως τώρα, ταυτοποιήθηκαν 3 νεαροί Έλληνες, είχε διαπράξει συνολικά στο διάστημα αυτό 22 διαρρήξεις ενώ είχε κάνει και 3 απόπειρες.
Οι τρεις Έλληνες δράστες ηλικίας 17, 18 και 21 χρόνων προκαλούσαν εκτεταμένες ζημιές κατά τις εισβολές τους σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, εργαστήρια ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης αλλά και σε ένα κοινοτικό κατάστημα, από τα οποία είχαν κλέψει χρήματα, διάφορα αντικείμενα εκπαιδευτικού περιεχομένου, ηλεκτρολογικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό και εμπορεύματα από τα κυλικεία. Ακόμη, είχαν διαρρήξει και ένα σπίτι από το οποίο άρπαξαν κοσμήματα.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας βρήκαν στα σπίτια του 21χρονου και του 18χρονου μέρος των κλοπιμαίων που αποδόθηκαν στους δικαιούχους. Παράλληλα, διαπίστωσαν ότι ο 21χρονος μαζί με έναν 25χρονο Έλληνα (που είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης για ληστείες και κλοπές) είχαν κλέψει το Νοέμβριο του 2017 και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο οποίο στη συνέχεια έβαλαν φωτιά σε περιοχή της Χαλκίδας με αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή του.
Η έρευνα συνεχίζεται για να ταυτοποιηθούν και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και να διαλευκανθεί πλήρως η δραστηριότητά τους.
Στο μεταξύ, η δικογραφία που σχηματίστηκε για διακεκριμένες κλοπές και φθορές υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας. Σε αυτήν περιλαμβάνεται και ένας 48χρονος ημεδαπός για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς αγόραζε κλοπιμαία από τους νεαρούς δράστες.