Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
11:36:40

Χαλκίδα

Προκηρύσσονται τα συνοδά έργα του Νέου Νοσοκομείου

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου, (μετά από καθυστερήσεις κυρίως στη διαδικασία μεταξύ Περιφέρειας Στερεάς και Δήμου Χαλκιδέων) υπογράφηκε από το Συμβούλιο Δημοσίων Έργων η απόφαση έγκρισης των τευχών δημοπράτησης για τα συνοδά έργα του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας δηλ. για την κατασκευή της συνδετηρίας οδού μετά μικρού κόμβου από το Σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ έως και την είσοδο του Νοσοκομείου καθώς και για την κατασκευή των συνδέσεων αποχέτευσης και ομβρίων στο δίκτυο της πόλης.
Κατόπιν της απόφασης του Συμβουλίου Δημοσίων Έργων, ακολούθησαν οι εγκρίσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο της προγραμματικής σύμβασης Δήμου - ΔΕΥΑΧ και του πρακτικού προεκτίμησης του κόστους των απαλλοτριώσεων, ενώ, η προκήρυξη των συνοδών έργων του Νέου Νοσοκομείου Χαλκίδας, σύμφωνα με τον δήμαρχο Χρήστο Παγώνη, αναμένεται «εντός της επόμενης εβδομάδας».

................................................................................................................................................

[ Μάχη για τη διεκδίκηση της πατρότητας των εξελίξεων

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: «Κατόπιν ενεργειών μου»
Για την εξέλιξη πρώτος εξέδωσε ανακοίνωση ο βουλευτής της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος, την χαρακτήρισε ως «αποτέλεσμα των έντονων πιέσεων του μέσω της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου» και καταλόγισε τις καθυστερήσεις σε «υπουργικές παλινωδίες».

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ: «Καλώς τον κι ας άργησε...»
Στην [εξ αντικειμένου, υπερφίαλη έως παραπειστική] ανακοίνωση Κεδίκογλου απάντησε όπως ήταν φυσικό η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας:
«Καλώς τον και ας άργησε....
Διαβάσαμε στον τύπο την πληροφορία ότι «δι' ενεργειών του» ο κ. Σίμος Κεδίκογλου, χρόνια βουλευτής της ΝΔ και Υπουργός των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια, σήμερα στην αντιπολίτευση, κατάφερε ότι δεν είχε καταφέρει τότε που κυβερνούσε: να πιέσει(;) να εγκριθούν επί τέλους, τα τεύχη δημοπράτησης για τα συνωδά έργα (δρόμος πρόσβασης, αποχέτευση όμβριων και λυμάτων) του Νέου Νομαρχιακού Νοσοκομείου Χαλκίδας...
Αποκρύπτει βέβαια ότι ενώ δεν είχαν εντάξει το νέο Νοσοκομείο στα μεγάλα έργα, ώστε να έχει πλήρη χρηματοδότηση, οι μελέτες, δεν είχαν προβλέψει ότι θα χρειάζονταν δρόμος πρόσβασης και αποχέτευση! Κι αυτά χρειάζονται και μελέτες και χρηματοδότηση... κι αυτά τα κίνησε και ολοκλήρωσε, η σημερινή Κυβέρνηση.
Όπως να τον πληροφορήσουμε, αν δεν το ξέρει, ότι στο έργο του νέου Νοσοκομείου, εμπλέκονται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Δήμος της Χαλκίδας και ας αναζητήσει εκεί τις ευθύνες για τις καθυστερήσεις.
Εμείς πάντως, όπως κι ο Ευβοϊκός Λαός, τον ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον του, έστω κι αν αργά το θυμήθηκε...» ]