Τρίτη 16 Απριλίου 2024
11:33:12

Χαλκίδα

Τον λαχτάρησε για τα καλά τον Ολυμπιακό…

Απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που επιβεβαίωσε ότι στο τέλος της σεζόν, λόγω τραυματισμών, ανυπαρξίας συστημάτων και ποιοτικών ξένων, έχει πέσει αγωνιστικό επίπεδο, ο ΓΣ Κύμης, με έλλειψη παραστάσεων και εμπειριών από playoffs, σαν να φοβήθηκε στο τέλος να πάρει το ματς ενώ δεν είχε ούτε την τύχη που θα του άξιζε...
Για δυόμισι περιόδους, από τα μισά του β΄ 10λέπτου (όταν βρέθηκε στο -17) έως και το τέλος του αγώνα, ο ΓΣ Κύμης ήταν ανώτερος του Ολυμπιακού. Έπαιξε πολύ καλό μπάσκετ, εκμεταλλεύτηκε το κακό στη συνέχεια μπάσκετ του Ολυμπιακού (μόνον Σπανούλης και Γουίλτζερ αντέχουν σε κριτική), τον λαχτάρησε (με πρωταγωνιστές τους ΜακΦάντες και Σμιθ) και διεκδίκησε στα ίσα τη νίκη, καμπτόμενος μόλις στα τελευταία δευτερόλεπτα (78-75 το τελικό σκορ) όταν ο Μανωλόπουλος έκανε airball ανενόχλητος σε 3ποντο για την ισοφάριση.

Στις δηλώσεις του, ο Γιάννης Καστρίτης (που έδειξε ξανά πόσο καλοδουλεμένη έχει την ομάδα, με ενδεικτικό της δουλειάς του,το γεγονός πως 4" πριν από το τέλος, κατάφερε να βρει με hammer play ελεύθερο σουτ για τον πολύ καλό σουτερ Μανωλόπουλο, άσχετα εάν αυτός δεν ήταν εύστοχος) ανέφερε: «Είναι η πρώτη μας συμμετοχή στα πλέι οφ. Κάθε τέτοιο αγώνα τον βλέπουμε ως μια τεράστια εμπειρία και για το τεχνικό επιτελείο και για τους παίκτες μας και τον κόσμο και τη διοίκηση. Αυτό που έχω να πω είναι πως αν εξαιρέσουμε το άσχημο ξεκίνημά μας που παίζει και αυτό το ρόλο του, είμαστε περήφανοι για μία ακόμη φορά για την προσπάθεια των παιδιών. Είναι δύσκολο να επανέλθεις, όταν έχεις ξεκινήσει τόσο άσχημα απέναντι στον Ολυμπιακό και στην έδρα του. Από τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου τα παιδιά έκαναν κατάθεση ψυχής. Παρουσιαστήκαμε όπως έχουμε συνηθίσει να αγωνιζόμαστε και είμαστε περήφανοι για τη σημερινή μας εμφάνιση. Ελπίζω και εύχομαι να είμαστε το ίδιο έτοιμοι και ανταγωνιστικοί και στην έδρα μας στον δεύτερο αγώνα, μπροστά στον κόσμο μας και να τους δώσουμε χαρά με τον τρόπο που αγωνιζόμαστε. Θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί όπως ήμασταν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς».

Σημειώνεται ότι με το τέλος του ματς, μέσω facebook, ο Αλέξανδρος Θεοδώρου εξέφρασε παράπονα για τη διαιτησία, γράφοντας: «38-20 οι βολές, αυτό τα λέει όλα! Αφήστε επιτέλους να νικήσουν και οι μικροί...». Και είναι πραγματικότητα ότι άλλη μία φορά σε ματς «μεγάλου» έναντι «μικρού», οι  διαιτητές δεν έδειξαν έτοιμοι να κόψουν το καρπούζι στη μέση. Ενώ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα δεν αντιμετώπισαν προβλήματα, στο τελευταίο τρίλεπτο έγιναν πρωταγωνιστές σφυρίζοντας τρία αμφισβητούμενα φάουλ που έστειλαν τον Σπανούλη ισάριθμες φορές στις βολές...

Το ματς πάντως είχε απόλυτη ισορροπία σε όλες τις κατηγορίες της στατιστικής, κάτι που δημιουργεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ανοικτές τις πιθανότητες του ΓΣ Κύμης για τη δεύτερη μονομαχία της σειράς στην έδρα του, στο κλειστό Κανήθου, το προσεχές Σάββατο 19 Μάιου στις 6 το απόγευμα.