Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
16:05:12

Χαλκίδα

Συγκέντρωση και πορεία συνταξιούχων

Συγκέντρωση συνταξιούχων, με σκοπό την διαμαρτυρία για τις συνεχιζόμενες και προς εφαρμογή αντισυνταξιουχικές διατάξεις, πραγματοποιείται στη Χαλκίδα, την Πέμπτη 17 Μαΐου στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Αγοράς. Ενώ, θα ακολουθήσει πορεία τους στα γραφεία του ΟΑΕΕ και του ΙΚΑ.

Η ανακοίνωση-προσκλητήριο των διοργανωτών, έχει ως εξής :

«Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων καλεί όλους τους συνταξιούχους σε Πανευβοϊκό-Πανελλαδικό ξεσηκωμό, σε μαραθώνιο κινητοποιήσεων παντού σε όλη την χώρα.
Με τοπικές, περιφερειακές και πανελλαδικές συγκεντρώσεις να εκφράσουμε την αντίθεσή μας απέναντι στις αντισυνταξιουχικές - αντιασφαλιστικές πολιτικές που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή, που καταστούν εκατομμύρια συνταξιούχους σε επαίτες και να απαιτήσουμε:
• Κανένας επανυπολογισμός, καμία μείωση με την προσωπική διαφορά στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).
• Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ.
• Διεκδικούμε ότι μας έχει αφαιρεθεί από όλο το αντισυνταξιουχικόαντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
• Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα ότι η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες - επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης.
• Να μην περάσουν τα καταστρεπτικά νέα μέτρα της 4ης αξιολόγησης. Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας.
Καλούμε όλους τους συνταξιούχους να νικήσουν τον φόβο την αδιαφορία την καταστρεπτική αντίληψη του «δεν γίνεται τίποτα» και να πάρουν αποφασιστικά μέρος στον αγώνα τώρα, αύριο θα είναι αργά.»

                                                                 Ο Πρόεδρος                            Ο Γεν. Γραμματέας
                                                                 Λευτέρης Ντεγιάννης               Κώστας Γεωργιάδης