Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018
19:59:39

Χαλκίδα

curves banner

babis banner-02

Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης στη Χαλκίδα

Την Πέμπτη 17 Μαΐου, από τις 9 το πρωί μέχρι και τη 1 μετά το μεσημέρι, στην πλατεία Αγίου Νικολάου στη Χαλκίδα θα φιλοξενηθεί το «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης» της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, σε συνεργασία με τη Δ/νση Καθαριότητας & Ανακύκλωσης του Δήμου και τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Πρόκειται για ένα ψυχαγωγικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ταξιδεύει τα παιδιά, μέσα από το παιχνίδι, στον όμορφο και γεμάτο οφέλη κόσμο της ανακύκλωσης συσκευασιών και του μπλε κάδου. Ενώ, παράλληλα, καθηγητές του Εργαστηρίου Τέχνης θα δημιουργήσουν μαζί με τα παιδιά, έργα από ανακυκλώσιμα υλικά.
Στην εκδήλωση θα δώσουν το «παρών» 400 μαθητές Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Χαλκιδέων, οι οποίοι –κυκλικά- μέσα από γνωστά διασκεδαστικά παιχνίδια (χωρίς νικητές και ηττημένους αλλά με αναμνηστικά δωράκια για όλους) που έχουν προσαρμοστεί κατάλληλα με μηνύματα ανακύκλωσης, θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν, να κάνουν νέους φίλους, αλλά κυρίως να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για το πως η ανακύκλωση των συσκευασιών μπορεί να «αγκαλιάσει» την καθημερινότητά τους.