Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
15:07:04

Χαλκίδα

Μαρκόπουλος: «Παραδώστε ΛΑΡΚΟ ανοιχτή στην Κυβέρνηση ΝΔ»

Αυστηρή κριτική άσκησε ο Κώστας Μαρκόπουλος στην Κυβέρνηση και στην Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, κατά την διάρκεια της ανοικτής δημόσιας συζήτηση που διοργάνωσε ο Δήμος Διρφύων Μεσσαπίων.

Κατά αρχήν υπενθύμισε στους εργαζομένους ότι ήταν πάντα στο πλευρό τους και ότι αντιστάθηκε ακόμα και ως Βουλευτής της πλειοψηφίας, στο σχέδιο τριχοτόμησης της εταιρίας, το οποίο σχεδίασε για λογαριασμό ιδιωτικής εταιρίας ο σημερινός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ επί ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγόρησε Κυβέρνηση και Διοίκηση ότι δεν παρουσιάζουν κανένα σχέδιο διάσωσης της εταιρίας.

Η αρνητική απόφαση – τιμωρία από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είναι σοβαρό ζήτημα, αλλά και χωρίς αυτό η εταιρία δεν είναι βιώσιμη. Δεν πληρώνει τα τιμολόγια της ΔΕΗ παρά την ευνοϊκή συμφωνία που υπάρχει γιατί δεν μπορεί, δεν κάνει εκσυγχρονισμό των μηχανημάτων για να μειώσει το κόστος παραγωγής, λόγω έλλειψης κεφαλαίου, και δεν μπορεί να πάει για τραπεζικό δανεισμό στην κατάσταση που βρίσκετε.

Ο Κώστας Μαρκόπουλος τόνισε, ότι εάν μπει λουκέτο, οι μεν Πολιτικοί θα έχουν πολιτικές ευθύνες, οι δε Διοίκηση ποινικές, ενώ σημείωσε ότι υπάρχουν ιδιωτικά συμφέροντα που θέλουν την ΛΑΡΚΟ κλειστή και χωρίς εργαζομένους για να την αγοράσουν.
Και κατέληξε: «Φροντίστε να παραδώσετε τη ΛΑΡΚΟ στην Κυβέρνηση της Ν.Δ ανοικτή. Εμείς θα βρούμε στρατηγικό επενδυτή και θα κρατήσουμε τους εργαζομένους στις θέσεις τους και τον πλούτο στην περιοχή.»