Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παγώνης: «Εξέλιξη που ικανοποιεί»

Ιδιαίτερα θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης την ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για μη εγκατάσταση Σταθμού Διοδίων στον δρόμο Σχηματάρι – Χαλκίδα.
Πρόκειται, όπως είπε, για δικαίωση των προσπαθειών που είχαν γίνει από τον Δήμο Χαλκιδέων κυρίως, αφού το ενδεχόμενο κατασκευής Σταθμού Διοδίων στον συγκεκριμένο οδικό άξονα, θα επιβάρυνε ακόμη πιο πολύ οικονομικά, τους κατοίκους της περιοχής, που δοκιμάζονται ήδη από την υψηλή ανεργία και την παρατεταμένη οικονομική κρίση.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο Υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, μετά την εκκίνηση της διαγωνιστικής διαδικασίας για το ηλεκτρονικό αναλογικό σύστημα διοδίων, απέστειλε επιστολή στην Εταιρεία Παραχώρησης για τη μη κατασκευή Σταθμού Διοδίων στις περιοχές Βαρυμπόμπης, Αγίου Στεφάνου και Σχηματαρίου – Χαλκίδας που προβλέπονται, τόσο στις αρχικές συμβάσεις του 2006 όσο και στις αναθεωρημένες του 2013.

Με αφορμή λοιπόν την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης δήλωσε τα εξής:
«Πρόκειται για ένα θετικό γεγονός για τον Δήμο μας και γενικότερα για όλη την Εύβοια, που δικαιώνει τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για τη μη εγκατάσταση Σταθμού Διοδίων στον δρόμο Σχηματάρι – Χαλκίδα. Θα ήθελα με την ευκαιρία να ευχαριστήσω όσους στήριξαν τις πρωτοβουλίες του Δήμου Χαλκιδέων προς την κατεύθυνση αυτή.
Ευχαριστώ τον Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσόστομο, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας, τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Νίκο Μαυραγάνη, τα Σωματεία εργαζομένων της περιοχής και γενικά όλους τους φορείς και τους κατοίκους που συμπαραστάθηκαν.»

Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο του 2017, στο ύψος της Αυλίδας, η «Νέα Οδός» επιχείρησε προπαρασκευαστικές εργασίες για την εγκατάσταση Σταθμού Διοδίων, ωστόσο απομακρύνθηκε από ομάδα του Δήμου Χαλκιδέων. Επίσης, στις 18 Μαΐου 2017 ο Δήμος Χαλκιδέων οργάνωσε στον ίδιο χώρο κινητοποίηση, ενάντια στην εγκατάσταση του Σταθμού Διοδίων. Παράλληλα, στις 27 Ιουλίου 2017 ο Δήμαρχος Χαλκιδέων έθεσε το θέμα στο Αναπτυξιακό Συνέδριο που οργανώθηκε στη Λαμία και στο οποίο παρέστη ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.