Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
12:50:35

Χαλκίδα

curves banner

babis banner-02

Καταργούνται τα διόδια στο δρόμο Σχηματαρίου – Χαλκίδας

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με ανακοίνωσή του, γνωστοποίησε επιστολή του Υπουργού Χρήστου Σπίρτζη προς τη εταιρεία «Νέα Οδός» (παραχωρησιούχο διαχείρισης-εκμετάλλευσης του οδικού άξονα Μεταμόρφωση - Σκάρφεια του ΠΑΘΕ), με την οποία ενημερώνει για τη «μη κατασκευή σταθμού διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Σχηματαρίου – Χαλκίδας, που προβλέπονται τόσο στις αρχικές συμβάσεις του 2006 (σ.σ. βλέπε Καραμανλής / Σουφλιάς) όσο και στις αναθεωρημένες του 2013 (σ.σ. βλέπε Σαμαράς – Βενιζέλος / Χρυσοχοϊδης).
Με την απόφασή της, η Κυβέρνηση –η οποία ξεκίνησε και τη διαδικασία για την εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος αναλογικής χρέωσης διοδίων- έκανε δεκτό το πάνδημο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και κατάργησε επίσημα μια επιλογή των περασμένων κυβερνήσεων, απόλυτα άδικη και καταχρηστική, με πολλαπλά καταστροφικές συνέπειες για την πόλη της Χαλκίδας και συνολικά για το Νομό της Εύβοιας.

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ

Σε ανακοίνωσή του, ο Ευβοέας Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης, ο οποίος προφανώς εκ της θέσεως του έπαιξε ρόλο στην επίσημη κατάργηση των διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Σχηματαρίου - Χαλκίδας (την οποία επιζητούσε από παλαιότερα και για την οποία είχε μια πρώτη δικαίωση μέσω της απόφασης της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Έρευνας ως προς την καταγγελλόμενη έλλειψη νομιμότητας της τοποθέτησης των διοδίων), αναφέρει:

«Μετά από συνεχείς αγώνες τεσσάρων συναπτών ετών (από Ιούνιο 2014 με συλλογή υπογραφών στην πόλη της Χαλκίδας) σήμερα ήρθε η δικαίωση για την κατάργηση του προβλεπόμενου από τη σύμβαση του 2013 και του 2006 σταθμού διοδίων Σχηματαρίου - Χαλκίδας.
Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω για τα ευήκοα ώτα και το πνεύμα δικαιοσύνης, που επέδειξε, τον Υπουργό Υποδομών και καλό φίλο Χρήστο Σπίρτζη και για την επιστολή του προς την παραχωρησιούχο εταιρεία, με την οποία εξαιρεί από την εγκατάσταση και κατασκευή πλάγιων διοδίων το Σχηματάρι Χαλκίδας.
Είναι φορές, που αισθάνεσαι υπερήφανος για τον αγώνα που δίνεις δίπλα στους συνανθρώπους σου.»

ΕΚΦΡΑΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟ ΠΑΓΩΝΗ

Με αφορμή λοιπόν την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης δήλωσε τα εξής:

«Πρόκειται για ένα θετικό γεγονός για τον Δήμο μας και γενικότερα για όλη την Εύβοια, που δικαιώνει τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για τη μη εγκατάσταση Σταθμού Διοδίων στον δρόμο Σχηματάρι – Χαλκίδα. Θα ήθελα με την ευκαιρία να ευχαριστήσω όσους στήριξαν τις πρωτοβουλίες του Δήμου Χαλκιδέων προς την κατεύθυνση αυτή.
Ευχαριστώ τον Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσόστομο, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας, τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Νίκο Μαυραγάνη, τα Σωματεία εργαζομένων της περιοχής και γενικά όλους τους φορείς και τους κατοίκους που συμπαραστάθηκαν.»