Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
16:09:00

Χαλκίδα

Δεν πρόλαβε, δεν το άξιζε κιόλας…

Ο Προμηθέας ήρθε στη Χαλκίδα χωρίς τους δύο κορυφαίους σκόρερ του, τον Φαγιέ και τον Μιλόσεβιτς, όμως οι διαθέσιμοι παίκτες τα έδωσαν όλα σε όλη τη διάρκεια του ματς, ακολούθησαν πιστά το πλάνο του προπονητή τους και επιστρέφουν στην Πάτρα με το ροζ φύλλο αγώνα.

Από την πλευρά του, ο ΓΣ Κύμης δεν μπόρεσε να επιβάλει το γνωστό ρυθμό του στα εκτός έδρας, είχε πολλούς παίκτες σε μέτρια ημέρα (Τζόουνς και Οκέραφορ υστέρησαν περισσότερο όλων) που δεν κρατούσαν τις αποστάσεις και πολλές φορές στάθηκαν διστακτικοί να πάρουν πρωτοβουλίες και ευθύνες. Η ομάδα δεν μπόρεσε ούτε να εκμεταλλευτεί το σερί των 9 πόντων του Γλυνιαδάκη στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ούτε να στηρίξει και τον ΜακΦάντεν που δεν μπορούσε -όπως ήταν φυσικό- μόνος να ανατρέψει την κατάσταση. Με χαμηλά ποσοστά ευστοχίας (17/43 δηλ. 39% στα 2ποντα, 6/23 δηλ. 26% στα 3ποντα και 16/25 δηλ. 645 στις βολές), υστέρηση στη δημιουργικότητα (13 ασίστ έναντι 23 των αντιπάλων) και στη βοήθεια από τον πάγκο (27 έναντι 43 πόντων των αντιπάλων).

Η ομάδα επιχείρησε στα τελευταία 7 λεπτά να πετύχει μια επική ανατροπή. Με μπάσκετ αλάνας αποσυντόνισε τους αντιπάλους που είχαν αρχίσει να κουράζονται και κατάφερε να φτάσει τη διαφορά από τους 20 πόντους στους 5. Αλλά μια τεχνική ποινή στον Καστρίτη που φώναξε στη Γραμματεία για μια αλλαγή που είχε ζητήσει και δεν σημειώθηκε και κυρίως, το εύκολο χάσιμο της μπάλας από τον Κάϊζερ κάτω από το καλάθι, στέρησε από την ομάδα να οδηγήσει τοπ ματς στα τελευταία 20 δευτερόλεπτά του στοπ θρίλερ των βολών...
Τελικό σκορ: 68-73 (12-25, 27-42, 43-63, 68-73)

Παρά την ήττα, ο ΓΣ Κύμης παραμένει σε θεωρητικά καλύτερη θέση από το ΓΣ Ρεθύμνου στη διεκδίκηση της 8άδας και των play off.