Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018
09:35:00

Χαλκίδα

curves banner

babis banner-02

Οικότροφοι της Εστίας σε διωγμό από τη Διοίκηση του ΤΕΙ

Αναταραχή επικρατεί στο ΤΕΙ Χαλκίδας, μετά την απόφαση της Διοίκησης να διώξει οικότροφους σπουδαστές από την Εστία.

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου Οικότροφων της Εστίας, τονίζεται:
«Η διοίκηση του ΤΕΙ Χαλκίδας έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Eτοιμάζεται να πετάξει στο δρόμο σπουδαστές που μένουν στην εστία! Τις τελευταίες μέρες η διοίκηση της εστίας κάνει εφόδους μέσα στα δωμάτια μας, απειλεί, τραμπουκίζει και απαιτεί από δεκάδες οικότροφους να φύγουν από τα δωμάτιά τους!
Πρόκειται για παιδιά με μεγάλα οικονομικά προβλήματα που δεν έγιναν δεκτά στην αρχή της χρονιάς επειδή έχασαν την προθεσμία υποβολής αιτήσεων ή λόγω του εξαμήνου σπουδών τους.
Μετά από κινητοποιήσεις του συλλόγου οικότροφων έγιναν δεκτές οι αιτήσεις τους και μένουν κανονικά στην εστία με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης εδώ και 5 μήνες.
Πέντε μήνες μετά η διεύθυνση της εστίας σε ρόλο σερίφη, τους χαρακτηρίζει καταληψίες και τους πετάει έξω από τα δωμάτια! Ζητάει από τους οικότροφους να περάσουν από ανάκριση και όσοι δεν εμφανιστούν απειλεί ότι θα μπει στα δωμάτια τους, θα πετάξει έξω ότι βρει και θα αλλάξει την κλειδαριά.»

Ο Σύλλογος Οικότροφων της Εστίας διαμηνύει:«Κάτω τα ξερά σας από τους οικότροφους! Δεν θα επιτρέψουμε να ξεσπιτωθεί ούτε ένας σπουδαστής» και απειλεί με δυναμικές κινητοποιήσεις.