Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
21:26:49

Χαλκίδα

Δεν στήνονται κάλπες στο Εργατικό Κέντρο

Για το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου είχε προγραμματιστεί το Εκλογο-Απολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, με θέμα τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του περασμένου έτους και τον προϋπολογισμό και τον προγραμματισμό δράσης του τρέχοντος έτους καθώς και την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου 15μελούς Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου, καθώς και 3μελούς Εξελεγκτικής του Επιτροπής και Αντιπροσώπων του στη ΓΣΕΕ.
Οι κάλπες τελικά δεν θα στηθούν, μετά από απόφαση της σημερινής διοίκησης, εξ αιτίας της επεισοδιακής –και θεωρούμενης ως τελευταίας με αυτήν τη σύνθεση- συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου.

Η ανακοίνωση της Ταξικής Ενότητας

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η παράταξη Ταξική Ενότητα (ΠΑΜΕ) για τα γεγονότα που σημάδεψαν την ενλόγω συνεδρίαση. Στην ανακοίνωσή της, αναφέρει:
«Τα ποντίκια πηδάνε από το καράβι πριν βουλιάξει... από την τρύπα που αυτά άνοιξαν» είναι ο τίτλος που θα ταίριαζε για την ανακοίνωση της ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ του ΔΣ του ΕΚΕ που εκφράζεται από το Προεδρείο, προσπαθώντας με κάθε τρόπο να απαλλαγούν από τις μεγάλες ευθύνες που έχουν.
Με μια κατάπτυστη ανακοίνωση, η οποία δεν έχει την έγκριση της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ του ΔΣ, αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα, το Προεδρείο επιχειρεί να αποποιηθεί τις τεράστιες ευθύνες που έχει, και αποφασίζει ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ και ερήμην του ΔΣ τη μετάθεση της ημερομηνίας του Συνεδρίου, που το ίδιο είχε ορίσει εσπευσμένα για το Σάββατο 24 Φλεβάρη.
Επικαλούμενοι ημερομηνίες και προθεσμίες που οι ίδιοι είχαν αποφασίσει, χωρίς καμία συζήτηση στο ΔΣ, προσπαθούν να συγκαλύψουν την άρνησή τους να γίνει πραγματικό Συνέδριο, με ουσιαστική συζήτηση του Διοικητικού και Οικονομικού Απολογισμού, αρνούμενοι την ενημέρωση για τους λόγους που το ΣΔΟΕ διενεργεί έλεγχο για τα οικονομικά του Εργατικού Κέντρου και ειδικότερα για τα αμαρτωλά προγράμματα και το ραδιοφωνικό σταθμό.
Με το έτσι θέλω και χωρίς να έχει γίνει νομιμοποίηση των αντιπροσώπων, ορίζουν ημερομηνίες κατάθεσης των ψηφοδελτίων, ενώ είναι πρόσφατη η εμπειρία από το προηγούμενο Συνέδριο με τον Αντιπρόεδρο του ΕΚΕ να αποκλείεται από αντιπρόσωπος γιατί είχε ψηφίσει σε 2 σωματεία!
Κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση των εκπροσώπων της Ταξικής ενότητας για την αποτροπή νόθου Συνεδρίου fast- track, το Προεδρείο επέλεξε την τακτική του τραμπουκισμού και της χειροδικείας σε εκπροσώπους της Ταξικής Ενότητας και τελικά τη φυγή, διαλύοντας τη συνεδρίαση του ΔΣ!
Συγκεκριμένα, με την έναρξη της διαδικασίας επιχείρησαν τον αποκλεισμό των αντιπροσώπων του σωματείου της Ένωσης Τεχνιτών Οικοδόμων Χαλκίδας. Στη συνέχεια μπλοκάρισαν τη διαδικασία για να περάσουν χωρίς συζήτηση και να νομιμοποιηθούν εκατοντάδες διπλοψηφίες σε σωματεία που πλειοψηφούν, εκλέγοντας νόθους αντιπροσώπους στο ΕΚΕ. Στην πορεία δε δίστασαν να υπερασπιστούν δεκάδες διπλοψηφίες που παρουσιάζονται στο σωματείο των Χειριστών, λέγοντας ότι οι αντιπρόσωποι του εν λόγω σωματείου είχαν νομιμοποιηθεί στην ετήσια απολογιστική ΓΣ του ΕΚΕ στις 26/3/2017, ενώ το σωματείο εμφανίζει πρακτικό αρχαιρεσιών με κατοπινή ημερομηνία (10/4/2017)! Το φιάσκο κορυφώθηκε με την αμφισβήτηση ακόμα και αντιπροσώπων από σωματεία που δίνουν καθημερινά τη μάχη για μεγάλα προβλήματα όπως το σωματείο των Ρετσινάδων που είναι αντιμέτωπο με τον αφανισμό του κλάδου εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής, το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών που δίνει τη μάχη σε δεκάδες χώρους δουλειάς για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, το σωματείο του ΝΗΡΕΑ που παλεύει για την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις.
Είχαν στήσει την κακόγουστη παράσταση από τα πριν για να μην γίνει καμία διαδικασία, συνεχίζοντας την ίδια τακτική που ακολουθούν στις συνεδριάσεις του ΔΣ. Άλλωστε όλα όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα για το συνέδριο του ΕΚΕ, τίποτα από όλα αυτά δεν έχει αποφασιστεί σε συνεδρίαση του ΔΣ.
Η μειοψηφία του προεδρείου του ΕΚΕ προσφεύγει ακόμα και σε πραξικοπηματική πρακτική για να εμποδίσει την όποια δυνατότητα το Εργατικό Κέντρο να μπει σε ένα δρόμο αγωνιστικής δράσης για τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι στήριγμα της μεγαλοεργοδοσίας που είναι μέχρι τώρα.
Γι' αυτό και η άθλια επίθεση στα ταξικά σωματεία, στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, ακολουθώντας πιστά τα χνάρια της κυβέρνησης και του ΣΕΒ.
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους, σε κάθε τίμιο συνδικαλιστή που σέβεται τους εργαζόμενους που εκπροσωπεί, να μην επιτρέψουν να περάσουν οι πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις του προεδρείου και όσων το στηρίζουν και να συμβάλλουν στην προσπάθεια το Εργατικό Κέντρο να μπει στο δρόμο της αγωνιστικής δράσης για την υπεράσπιση των συμφερόντων όλων των εργαζομένων.»