Παρασκεύη 19 Απριλίου 2024
02:36:14

Χαλκίδα

Στο final four του League Cup μέσω ΑΣΕΑΔ

Αποδεκτή καθ' ολοκληρία έγινε από το ΑΣΕΑΔ η προσφυγή που είχε καταθέσει η διοίκηση του Ηρακλή Χαλκίδας εναντίον της δια περιφοράς απόφασης της Ένωσης Σωματείων Αμειβομένων Πετοσφαιριστών (ΕΣΑΠ) που έστελνε στο final four του League Cup, στη θέση του Ηρακλή, που είχε προκριθεί στο παρκέ, τον Φοίνικα Σύρου.
Η απόφαση ακυρώθηκε αφού καταστρατηγούσε ευθέως την προκήρυξη με την οποία είχαν συμφωνήσει να αγωνιστούν στο θεσμό οι ομάδες και διόριζε άλλο σωματείο από αυτό που είχε κερδίσει βάσει κανονισμών την πρόκριση.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ
To TAA Ηρακλής Χαλκίδας Seajets εκφράζει «την απόλυτη ικανοποίηση του για την απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών (ΑΣΕΑΔ) με την οποία προασπίζεται η έννοια της δικαιοσύνης στον αθλητισμό και παράλληλα η αξιοπιστία του Ελληνικού Βόλεϊ.
Η πρόκριση της ομάδας μας στο Φάιναλ-4 του League Cup «Νίκος Σαμαράς» είναι η τήρηση του αυτονόητου δικαιώνοντας τις προσπάθειες του τεχνικού επιτελείου και των αθλητών που κέρδισαν τη συμμετοχή τους μέσα στο γήπεδο βάσει προκήρυξης της διοργανώτριας αρχής .
Μια διοργάνωση ξεκινάει και τελειώνει με τους ίδιους κανόνες έτσι και το φετινό League Cup έπρεπε να ολοκληρωθεί με την προκήρυξη που ξεκίνησε, είμαστε στην διάθεση της ΕΣΑΠ, όπως πιστεύουμε και τα υπόλοιπα μέλη της Λίγκας, για μελλοντικές διορθώσεις της προκήρυξης έτσι ώστε στην επόμενη διοργάνωση (και ασφαλώς πολύ νωρίτερα από την έναρξη της) να διορθωθούν τα κακώς κείμενα.»

ΤΟ FINAL FOUR ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ;
Η πραξηκοπηματική επιλογή του Φοίνικα υπολογίζεται ότι είχε γίνει επειδή θα διασφάλιζε την οργανωτική επιτυχία και τα έσοδα του final four που είχε ήδη προκαθοριστεί να γίνει στη Σύρο.
Η διοίκηση του Ηρακλή Χαλκίδας όμως, όπως είχε ήδη κάνει γνωστό και όπως επιβεβαιώνει στην ανακοίνωσή της, «είναι έτοιμη να αιτηθεί τη διεξαγωγή του Final Four στη Χαλκίδα προκειμένου οι φίλαθλοι της Εύβοιας να παρακολουθήσουν από κοντά μια διοργάνωση υψηλού επιπέδου με κορυφαίες ομάδες και αθλητές.»
Πρόταση που πλέον είναι πιθανόν να γίνει δεκτή από τη διοργανώτρια ΕΣΑΠ.