Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
16:11:19

Χαλκίδα

Έφυγαν χωρίς «εγγυήσεις» από τον Μουζάλα

Προσπάθεια για να σταματήσουν πιθανή συνέχεια στην μετεγκατάσταση προσφύγων στο ξενοδοχείο «Στεφανία» στην Αμάρυνθο, έκαναν ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Φάνης Σπανός και η Δήμαρχος Ερέτριας, Αμφιτρίτη Αλημπατέ, κατά τη συνάντησή τους με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.
Ο Υπουργός ενημέρωσε ότι η σύμβαση με την ξενοδοχειακή μονάδα έχει τρίμηνη διάρκεια και βεβαίωσε ότι με τη λήξη της οι φιλοξενούμενοι πρόσφυγες θα αποχωρήσουν. Ωστόσο, απέφυγε να διαβεβαιώσει ότι δεν θα ανανεωθεί η σύμβαση ή ότι δεν θα ενεργοποιηθεί εκ νέου στο άμεσο μέλλον.
Παράλληλα, ο Υπουργός άφησε ανοικτό το να εγκατασταθούν στο ξενοδοχείο εντός του τρέχοντος τριμήνου και άλλοι πρόσφυγες, μιας και ο αριθμός τους από 87 που είναι σήμερα, μπορεί να αυξηθεί σε 182, όσους δηλαδή προβλέπει η συμφωνία με τον επιχειρηματία ξενοδόχο.
Να σημειωθείπάντως ότι, παρά την επιχειρούμενη δημιουργία κλίματος αναβρασμού στην τοπική κοινωνία «από τα πάνω», η συνύπαρξη –τουλάχιστον για αυτήν τη μη τουριστική περίοδο- είναι ομαλότατη.