Τρίτη 16 Απριλίου 2024
20:54:23

Χαλκίδα

Με «αρχονταρίκι» ο Άγιος Ανδρέας Μαλακόντα

Εγκαινιάσθηκε την Κυριακή 17 Απριλίου, μετά το τέλος της λειτουργίας στον Αγ. Ανδρέα Μαλακόντα, το «Αρχονταρίκι» που κτίστηκε πρόσφατα στον περιβάλλοντα χώρο του ναού.
Πρόκειται για ένα μικρό κτίριο που θα εξυπηρετεί τις λειτουργικές ανάγκες των ενοριτών σε όλη την διάρκεια του χρόνου.
Τα υλικά για την κατασκευή ήταν χορηγία κατοίκων της περιοχής ενώ τις εργασίες κατασκευής και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, φρόντισε το τεχνικό προσωπικό του Δήμου Ερέτριας.
Παράλληλα, από πλευράς Δήμου Ερέτριας ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες επισκευής του δαπέδου και της στέγης στο παρακείμενο παλαιό εκκλησάκι του Αγ. Ανδρέα. ανάγκη και απαίτηση, που υπήρχε εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα από τους ενορίτες αλλά και επισκέπτες της περιοχής.
Την τελετή των εγκαινίων έκαναν από κοινού η Δήμαρχος Ερέτριας, Αμφιτρίτη Αλημπατέ και ο εφημέριος της ενορίας της Αγίας Ελεούσας (οπου υπάγεται και ο ναός Αγ. Ανδρέα Μαλακόντα) π. Θεαγένης Κόλλιας. Με τη Δήμαρχο να εξαίρει το έργο και την προσφορά, χαρακτηρίζοντάς τον ως «παράδειγμα και απόδειξη ότι, όταν υπάρχει αγάπη και αλληλεγγύη, μια μικρή ενορία μπορεί να γίνει ζωντανό κύτταρο και στήριγμα της κοινωνίας».