Παρασκεύη 19 Απριλίου 2024
06:15:10

Χαλκίδα

Ο Πέτρος Ποδάρας νέος πρόεδρος της ΝΟΔΕ

Ο Πέτρος Ποδάρας (με 55 ψήφους έναντι 47 του απερχόμενου Αποστόλη Βαρδακώστα) εξελέγη νέο; Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Νομαρχιακής Οργάνωσης (ΝΟΔΕ) της ΝΔ στην Εύβοια.

 

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ
«Έπειτα από μια αταλάντευτη πορεία στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας και ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του νέου μας Προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη για την αναδιοργάνωση του κόμματος και την προσέλκυση νέων στελεχών σε όλες τις βαθμίδες της οργανωτικής του δομής, αποφάσισα την διεκδίκηση της Προεδρίας της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ευβοίας...
Η υποψηφιότητά μου στοχεύει στην κινητοποίηση ευρύτερων δυνάμεων και μιας γενιάς ανθρώπων με θητεία στην αγορά εργασίας, με ανησυχίες για το μέλλον του τόπου, με διάθεση για συμμετοχή και προσφορά, με νέες ιδέες και προτάσεις. Μια γενιά που είναι έτοιμη να αγωνιστεί για μια Νέα Δημοκρατία μεγάλη, ανοικτή και χωρίς αποκλεισμούς.
Θα ήθελα να εκφράσω την βεβαιότητα ότι, όπως κάθε ζωντανός οργανισμός έτσι και η βάση και τα στελέχη του κόμματος λαμβάνουν τα σημάδια των απαιτήσεων της εποχής και προχωρούν στις αναγκαίες αλλαγές και προσθήκες που θα οδηγήσουν σε μια ΝΔ πανέτοιμη να ανταποκριθεί στην ιστορική ευθύνη που σύντομα θα αναλάβει.
...Σε απόλυτο κλίμα ενότητας και πολιτισμού που τα ήθη της παράταξης επιβάλλουν, ...από τη Δευτέρα ξεκινάμε όλοι μαζί τον πραγματικό αγώνα.»

Ποιος είναι ο Πέτρος Ποδάρας
(ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ)
Κατοικεί στη Nέα Αρτάκη, όπου γεννήθηκε το 1967. Είναι παντρεμένος με τη συμβολαιογράφο Ναυσικά Κίλιμπα και έχουν μια κόρη.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ του Πολυτεχνείου Πατρών (1989) και έλαβε Master Επιστήμης Υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο Bridgeport των ΗΠΑ (1991).

Έχει εργαστεί στη μηχανογράφηση διαφόρων επιχειρήσεων και σε εταιρείες πληροφορικής, ελληνικές και πολυεθνικές.

Υπήρξε σύμβουλος Τεχνικής Υποστήριξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην οργάνωση & διοίκηση έργων που αφορούσαν στο ΕΤΠΑ και στο ΕΚΤ, ως Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας (2001-07), όπως επίσης και σχεδιαστής, εκπαιδευτής και συντονιστής πλήθους προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου – ΕΚΤ (1998-2006).

Ήταν Σύμβουλος θεμάτων Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Διοικητή του ΟΓΑ και μέλος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού Έργων Πληροφορικής της Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τα έργα ΑΜΚΑ & ηλεκτρονική συνταγογράφηση (2004-07).

Τα τελευταία εννέα χρόνια εργάζεται στη Hewlett Packard Hellas, ως υπεύθυνος διοίκησης έργων λογισμικού στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής.

Διετέλεσε επίσης μέλος του Μητρώου Εκπαιδευτών του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης & Αυτοδιοίκησης και του μητρώου αξιολογητών έργων Πληροφορικής της ΚτΠ.
Είναι συνιδρυτής των Εκδόσεων «Κύζικος», που έχουν στόχο την ανάδειξη του πολιτισμού, της ιστορίας και της λαογραφίας της Μικράς Ασίας. Στο ενεργητικό των εκδόσεων υπάρχουν ήδη τρία βιβλία τα οποία έχει επιμεληθεί, όπως επίσης και σειρά εκδηλώσεων & ημερίδων με συναφές περιεχόμενο.

Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2010 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του υποψήφιου Περιφερειάρχη με τη στήριξη της ΝΔ, Θανάση Χειμάρα.

Στις Δημοτικές Εκλογές του 2014 ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Αρτάκης (καταλαμβάνοντας τη 2η θέση) με το συνδυασμό «Γέφυρα στο Μέλλον» του Θανάση Ζεμπίλη.

Έχει συμμετάσχει σε ομάδες εργασίας του Τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικών Ασφαλίσεων της ΝΔ (2010 – 2012) για τη διαμόρφωση του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος.

Είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) και της Ελληνικής Εταιρείας Τεχνητής Νοημοσύνης.

οικούσας Επιτροπής της Νομαρχιακής Οργάνωσης (ΝΟΔΕ) της ΝΔ στην Εύβοια.