Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
11:24:33

Χαλκίδα

Δεν συνεχίζει ο Γκολίτσης

Μετά από τρία χρόνια στον Ηρακλή Χαλκίδας ο Σπύρος Γκολίτσης κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της συνεργασίας του με την ομάδα της Εύβοιας και ετοιμάζεται για άλλες ...πολιτείες.
Ήταν κοινό μυστικό πως δεν θα συνεχίσει αλλά το επιβεβαιώνει και κλείνει μία επιτυχημένη τριετία. Όπως λέει, ο μεγάλος του στόχος είναι να οργανώνει από το μηδέν ομάδες και να τις ανεβάζει στην Volley League και μάλιστα με καλά πλασαρίσματα.

«Έχω μόνο καλές αναμνήσεις αυτά τα τρία αυτά χρόνια στον Ηρακλή Χαλκίδας. Έκανα μόνο φίλους στην Χαλκίδα και νομίζω πως ο κόσμος εδώ με αγκάλιασε. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους», δήλωσε ο Φλωρινιώτης προπονητής και συνέχισε:
«Ιδιαίτερα θέλω να αναφερθώ στους ανθρώπους της διοίκησης και όλους όσοι ήταν κοντά στην ομάδα αυτά τα τρία χρόνια της κοινής πορείας. Δεν θα ήθελα να αναφερθώ ονομαστικά σε κάποιους για να μην αδικήσω κανέναν.
Είναι όμορφο να σταματάς από κάπου χωρίς κάποιο παράπονο η αντιδικία και όταν είσαι ψηλά. Αφήνω την ομάδα στην 6η θέση της Volley League. Κάποια στιγμή έρχεται το πλήρωμα του χρόνου».

Σχετικά με την απόφαση του να αποχωρήσει από τον Ηρακλή Χαλκίδας είπε:
«Είχα δηλώσει ξεκάθαρα πριν δυο μήνες, πως μετά το τέλος του πρωταθλήματος θα τα σκεφτούμε όλα από την αρχή. Ο Μάιος ήταν ο καθοριστικός μήνας για την συνέχεια της ομάδας και τους νέους στόχους που θα θέσει την νέα αγωνιστική περίοδο. Είπα επίσης ότι πρέπει να δρομολογηθεί σχετικά σύντομα η μελλοντική πορεία της και οι στόχοι της. Κάθε χρόνια πρέπει να κοιτάμε ψηλότερα ήταν η θέση μου τον Απρίλιο και αυτή παραμένει μέχρι σήμερα. Διαπιστώνω όμως ότι μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί τίποτα από όσα έχω πει. Έχει μπει ο Ιούλιος και η κατάσταση στη ομάδα είναι ακόμη ρευστή. Το διοικητικό τοπίο παραμένει μετέωρο και δεν έχουν τεθεί οι νέοι στόχοι της ομάδας».

Για τους νέους στόχους που βάζει ο Σπύρος Γκολίτσης λέει:
«Ο στόχος της παραμονής στην Α1 η απλά η είσοδος της ομαδας στην οκτάδα δεν συμβαδίζει πλέον με τα δικά «θέλω» και δεν με εκφράζει. Πέτυχα και τους δυο αυτούς στόχους τις δυο προηγούμενες χρονιές και αφήνω παρακαταθήκη για την συνέχεια, την ομάδα στην 6η θέση. Δεν έχω να προσφέρω κάτι περισσότερο για την επίτευξη αυτών των στόχων. Εύχομαι όποιοι συνεχίσουν να κρατήσουν την ομάδα στο ίδιο επίπεδο καθώς η ομάδα έχει κερδίσει τον θαυμασμό όλων και είναι υπολογίσιμη δύναμη στην Α1. Εύχομαι ολόψυχα ο Ηρακλής Χαλκίδας να συνεχίσει την ανοδική του πορεία και μακάρι μελλοντικά οι δρόμοι μας να ξανασυναντηθούν».

Για την «επόμενη ημέρα στην καριέρα του είπε:
«Είμαι έτοιμος για νέες προκλήσεις καθώς η ζωή συνεχίζεται. Με τιμά το γεγονός ότι έχουν ενδιαφερθεί ήδη τέσσερις σύλλογοι για να συνεργαστούν μαζί μου. Πολύ σύντομα θα είμαι σε θέση να ανακοινώσω τον επόμενο σταθμό της καριέρας μου.

Οι δηλώσεις του Σπύρου Γκολίτση έγιναν και δημοσιεύτηκαν την Κυριακή 1 Ιουλίου στο volleyleague.gr