Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
14:34:19

Χαλκίδα

100.000 και πλέον δωρεές, 3.442.000 ευρώ

Ξεπερνά κάθε προσδοκία η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την περιπέτεια της υγείας του μικρού Παναγιώτη - Ραφαήλ.
Το ποσό που έχει συγκεντρωθεί από 100.000 και πλέον ανώνυμες και επώνυμες δωρεές, ξεπερνάει πλέον κατά πολύ, το ελάχιστο απαραίτητο ποσό που απαιτούσε η εκκίνηση των διαδικασιών για την άμεση και ασφαλή μετάβασή του στο νοσοκομείο Boston Children's Hospital, στη Βοστώνη.
Ήδη, ξεκίνησαν όλες οι ιατρικές εξετάσεις και οι απαραίτητες διαδικασίες για την άμεση αναχώρηση του Παναγιώτη-Ραφαήλ.
Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση από τον MDA Ελλάς (Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με Νευρωμυϊκές Παθήσεις), οι «ήρωες» του μικρού Παναγιώτη Ραφαήλ κατάφεραν να συγκεντρώσουν με τις δωρεές τους 3.442.000 ευρώ. Η καμπάνια δε, θα είναι ενεργή μέχρι και τη Πέμπτη 31 Οκτωβρίου.

[ Αναλυτικά η ανακοίνωση του MDA Ελλάς αναφέρει:
«Σε συνέχεια της ανακοίνωσης τύπου στις 22/10/2019, θέλουμε να σας ενημερώσουμε πως έχει συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής, το ποσό 3.442.000 €. Ένα ποσό που αντικατοπτρίζει την αγάπη της ελληνικής κοινωνίας. Με μεγάλο ενθουσιασμό παρακολουθήσαμε από τη πρώτη ημέρα της καμπάνιας πως μπόρεσαν μικρά ποσά δωρεών να οδηγήσουν σε ένα τόσο μεγάλο αποτέλεσμα και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αξίζει να τονίσουμε πως το ελάχιστο απαιτούμενο ποσό συμπληρώθηκε σχεδόν σε ένα μήνα.
Κατόπιν επικοινωνίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Boston Children's Hospital μας κοινοποιήθηκε η τελική εκτίμηση για την πραγματοποίηση της θεραπείας Zolgensma η οποία ανέρχεται στα 2.826.960,10 δολάρια. Η εν λόγω εκτίμηση περιλαμβάνει την τιμή του φαρμάκου, τις υπηρεσίες χορήγησης και τις αμοιβές του ιατρικού προσωπικού. Ευχαριστούμε τον Υπουργό Υγείας κύριο Βασίλη Κικίλια για τη μεσολάβηση και την υποστήριξή του, στη μείωση του τελικού κόστους για τη νοσοκομειακή περίθαλψη.
Για το συνολικό κόστος, το οποίο περιλαμβάνει επιπλέον τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής, μετακίνησης καθώς και τις θεραπείες που απαιτούνται για την βελτίωση και διατήρηση της φυσικής κατάστασης του ασθενούς (φυσικοθεραπείες, εργοθεραπείες, λογοθεραπείες, υδροθεραπείες κλπ.) καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής του Παναγιώτη-Ραφαήλ στη Βοστώνη θα δοθεί λεπτομερής απολογισμός μετά από την ασφαλή επιστροφή του στην Ελλάδα.
Έχουν ήδη ξεκινήσει όλες οι ιατρικές εξετάσεις και οι απαραίτητες διαδικασίες για την άμεση αναχώρηση του Παναγιώτη-Ραφαήλ.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για ακόμα μία φορά τους 100.000 και πλέον δωρητές που στήριξαν συλλογικά τον αγώνα της οικογένειας.
Σας ευχαριστούμε θερμά που μας βοηθήσατε και μας δώσατε την ευκαιρία να γνωστοποιήσουμε το έργο του MDA Ελλάς και να υποστηρίξουμε απόλυτα, τον καταστατικό μας σκοπό που δεν είναι άλλος παρά η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων που πάσχουν από Νευρομυϊκές Παθήσεις.
Η καμπάνια για τον Παναγιώτη – Ραφαήλ Γλωσσιώτη, θα είναι ενεργή μέχρι και τη Πέμπτη 31/10/2019.» ]