Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προοπτικές και ανάπτυξη για την αστική ποδηλασία στη Χαλκίδα

Εκδήλωση-ημερίδα με θέμα «Αστική Ποδηλασία, προοπτικές και ανάπτυξη για την πόλη μας» συνδιοργανώνουν ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Χαλκίδας και οι Ποδηλάτες Χαλκίδας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Η ημερίδα πραγματοποιείται την Κυριακή 16 Ιουνίου, από τις 11 το πρωί έως και τη 1:30 μετά το μεσημέρι στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Ομιλητές θα είναι οι Ευθύμιος Μπακογιάννης (πολεοδόμος – συγκοινωνιολόγος μηχανικός), Θάνος Βλαστός (συγκοινωνιολόγος – πολεοδόμος, καθηγητής ΕΜΠ) και Σπύρος Παπαγεωργίου (εκδότης περιοδικού Mbike, ιδρυτικό μέλος οργανισμού «Πόλεις για Ποδήλατο»). Ενώ, θα παρουσιαστεί μαγνητοσκοπημένη ομιλία και χαιρετισμός του Δημάρχου Τρικκαιών, Δημήτρη Παπαστεργίου, για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη της αστικής ποδηλασίας στα Τρίκαλα.

Σκοπός της ημερίδας είναι η παρουσίαση σχεδίων και προτάσεων για την ανάπτυξη της αστικής ποδηλασίας στην πόλη μας, η αξιολόγηση της πορείας άλλων πόλεων που έχουν υιοθετήσει τις προτάσεις βιώσιμης κινητικότητας και τα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες, καθώς και η ανταλλαγή απόψεων και η συζήτηση με τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής της Χαλκίδας ως προς το θέμα της αστικής ποδηλασίας.

[ Μετά την λήξη της ημερίδας θα ακολουθήσει πάρτυ στο beach club Sabbia στις Αλυκές Δροσιάς, όπου προτείνεται η μετάβαση να γίνει με ποδήλατα, με ώρα αναχώρησης από το συνεδριακό κέντρο στη 1:45 μετά το μεσημέρι. ]

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.