Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
08:05:14

Χαλκίδα

Φωτο-στιγμιότυπα της αφανούς καθημερινότητας

Στο πλαίσιο του 3ου bio-Mechanical festival, που διοργανώνει το Θέατρο Χαλκίδας, o φωτογράφος και δάσκαλος φωτογραφίας Βασίλης Νίκας καλεί να φωτογραφίσουμε και να αναδείξουμε με φωτογραφίες πορτρέτου τις αφανείς μορφές κοινωνικών δράσεων ατόμων της περιοχής μας.

Η φωτογράφιση μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε φωτογραφικό μέσο, κάμερα ή κινητό και δεν είναι απαραίτητη η φωτογραφική εμπειρία.
Ο κάθε δημιουργός μπορεί να συμμετέχει με 1 έως 10 φωτογραφίες από τις οποίες θα επιλεγεί μόνο η 1. Η φωτογραφία θα συνοδεύεται με κείμενο έως 80 λέξεων με αναφορά στη κοινωνική δράση του εικονιζόμενου.
Ο εκάστοτε δημιουργός εφόσον επιλεγεί θα λάβει μέρος σε ομαδική έκθεση που θα περιλαμβάνει έως 50 φωτογραφίες, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Στρογγυλό της παραλίας της Χαλκίδας, το τριήμερο 5 με 7 Ιουλίου.
Οι φωτογραφίες μαζί με το κείμενό τους θα πρέπει να αποσταλούν το αργότερο έως και τις 7 Ιουνίου. Θα συνοδεύονται δε από τηλέφωνο επικοινωνίας καθώς και το όνομα τόσο του φωτογράφου όσο και του εικονιζόμενου. Η αποστολή θα γίνει στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , σε αρχεία JPG Large. Αν στις φωτογραφίες έχει γίνει ψηφιακή επεξεργασία, θα πρέπει να έχει ο δημιουργός και το πρωτότυπο αρχείο σε περίπτωση που του ζητηθεί.

Η επιλογή των φωτογραφιών θα γίνει από τον Βασίλη Νίκα, μέχρι τις 14 Ιουνίου. Οι δημιουργοί θα ενημερωθούν σχετικά, τηλεφωνικά.
Για την έκθεση, η εκτύπωση κάθε φωτογραφίας θα γίνει σε χαρτί σατινέ σε διαστάσεις 30Χ45 ή 30Χ40 ή 30Χ30 εκ. και θα επικολληθεί σε μαύρο MDF πάχους 6χιλ. το όνομα του φωτογράφου καθώς και το κείμενο θα αναγράφεται σε κάθε φωτογραφία. Το κόστος της εκτύπωσης είναι 20€ +ΦΠΑ, θα βαρύνει τον κάθε δημιουργό, ο οποίος μετά το πέρας της έκθεσης θα πάρει την φωτογραφία του.