Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
13:21:02

Χαλκίδα

Τρία θέματα πολιτικής προστασίας από τον Ακριώτη

Στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας συμμετείχε ο Γιώργος Ακριώτης.
Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όταν έλαβε το λόγο αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε τρία πολύ σημαντικά ζητήματα.

Πρώτον στην ελεύθερη πρόσβαση προς τον αιγιαλό, όπου όπως τόνισε θα πρέπει ανά 300 τουλάχιστον μέτρα να υπάρχουν ελεύθερες δίοδοι που να επιτρέπουν την ανεμπόδιστη και ταχεία μετακίνηση πολιτών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης (π.χ. πυρκαγιές) και την απομάκρυνση-κατεδάφιση τυχόν παράνομων κατασκευών που εμποδίζουν, αναφέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τις περιοχές Δάφνης – Πολιτικών, Βασιλικού- Βάθειας και των Ροβιών.

Δεύτερον στην άμεση εποπτεία των εθελοντών πυροσβεστών από τον εκάστοτε Δήμο έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η έγκαιρη επέμβαση και ο καλύτερος συντονισμός με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών.

Τέλος στην περιοχή της Αγίας Ελεούσας της Χαλκίδας όπου μετά την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από εμπειρογνώμονες του Ινστιτούτου Γεωλογικών Μελετών και του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, αναμένεται πλέον η μελέτη πάνω στην οποία θα πρέπει να στηριχθούν τα απαραίτητα έργα για την ριζική λύση του προβλήματος.