Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
15:39:49

Χαλκίδα

Ηλεκτροκίνητα αμαξίδια σε ΑμεΑ από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος Κοινωνικής Παρέμβασης «Γέφυρα») προχωρά στη χορήγηση ηλεκτροκίνητων αμαξιδίων σε ανασφάλιστους πολίτες που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, κατοίκους της Στερεάς Ελλάδας, που αντιμετωπίζουν μόνιμη αδυναμία βάδισης με παραπληγία και ατελή ή πλήρη τετραπληγία.
Τα ηλεκτροκίνητα αμαξίδια αποτελούν προσφορά-δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας www.pste.gov.gr και να απευθύνονται, στην περίπτωση της Εύβοιας, στο Γραφείο 10 στο ισόγειο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας (λ. Χαϊνά 93, Χαλκίδα - τηλ.: 2221353932-3).
Οι αιτήσεις συμπερίληψης στη δράση θα γίνονται δεκτές έως και τις 19 Μαρτίου.

 

Η δράση «Πρόσβαση για ΟΛΟΥΣ»:
Αφορά στην χορήγηση ηλεκτροκίνητων αμαξιδίων σε Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μόνιμη αδυναμία βάδισης και ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% και είναι μέλη οικογενειών που διαβιούν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Απευθύνεται σε ΑμΕΑ με μόνιμη αδυναμία βάδισης και ένδειξη παραπληγίας ή πλήρους ή ατελούς τετραπληγίας, οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι και διαβιούν στην Π.Στ.Ε. κάτω από τα όρια της φτώχειας, όπως αυτό ορίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ για το έτος 2016.
Προϋποθέσεις:
Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:
α) να διαβιούν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
β) να είναι ανασφάλιστοι
γ) να έχουν ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% (με ένδειξη παραπληγίας ή ατελούς ή πλήρους τετραπληγίας)
δ) να είναι άνω των 16 ετών
ε) να διαβιούν με εισοδήματα κατώτερα του ορίου της φτώχειας. Τούτο θα πρέπει να αποδεικνύεται από την Πράξη ή τις Πράξεις Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (εκκαθαριστικό σημείωμα) του Υπουργείου Οικονομικώντου φορολογικού έτους 2016 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2016 -31/12/2016). Το όριο φτώχειας, όπως αυτό προσδιορίσθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ για το έτος 2016, ορίζεται σε 4.512€, για μονοπρόσωπα νοικοκυριά, προσαυξανόμενο κατά:
-50% για τον σύζυγο και για κάθε παιδί από 14 έως 24 ετών
-30% για κάθε παιδί μέχρι 13 ετών
Στο εισόδημα δεν προσμετράται κανένα επίδομα που λαμβάνουν οι δυνητικοί δικαιούχοι.
Υλοποίηση - Χρηματοδότηση
Η δράση υλοποιείται με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και με μέριμνα και κριτήρια που τίθενται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας.
Ημερομηνίες
Η Πρόσκληση έχει διάρκεια 20 ημερών, από την 28/02/2018 έως 19/03/2018.