Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
01:49:56

Χαλκίδα

Εσπερίδα και σεμινάριο με θέμα «σχολείο και ναρκωτικά»

Πιλοτικό πρόγραμμα παρέμβασης με θέμα «Σχολείο και Ναρκωτικά» θα πραγματοποιηθεί στη Χαλκίδα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.
Στόχος είναι η ευρύτατη δυνατή συζήτηση για το κοινωνικό αυτό πρόβλημα και η διαμόρφωση καλών πρακτικών, πρωτοκόλλων και δικτύων αντιμετώπισης του στις τοπικές κοινωνίες με κέντρο ενδιαφέροντος το σχολείο.

Στο πλαίσιο του προγράμματος τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, στις 6 το απόγευμα στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας στη Χαλκίδα, θα πραγματοποιηθεί εσπερίδα, ανοικτή σε γονείς, εκπαιδευτικούς, φορείς της πόλης και κάθε ενδιαφερόμενο, με θέμα «Σχολείο και Χρήση Ναρκωτικών, Οικογένεια, Σχολική Κοινότητα, Πρόληψη, Κοινωνική Διαχείριση», συντονιστή τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Υγείας, Σταμάτη Βαρδαρό και ομιλητές τους Παναγιώτη Κουτρουβίδη (εκπαιδευτικός - επιστημονικός συνεργάτης Υπουργείου Υγείας σε θέματα εξαρτήσεων), Μαρία Κίσσα (ψυχολόγος – στέλεχος Κέντρου Πρόληψης Εύβοιας), Ελένη Ευθυμιάδου (κοινωνιολόγος – στέλεχος Κέντρου Πρόληψης Εύβοιας), Νίκο Ανέστη (δικηγόρος - επιστημονικός σύμβουλος Υπουργείου Υγείας & Μέλος ΔΣ ΟΚΑΝΑ) και εκπρόσωπο της Αστυνομίας.

Παράλληλα, το διήμερο (Δευτέρα και Τρίτη) 4-5 Δεκεμβρίου, θα διεξαχθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο, σε συνεργασία με τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Εύβοιας, για Διευθυντές Γυμνασίων – Λυκείων, με θέμα «Σχολείο και Χρήστες Ναρκωτικών / Μαθαίνοντας να αντιμετωπίζω τα ναρκωτικά στο σχολείο μου».