Παρασκεύη 19 Απριλίου 2024
04:31:27

Χαλκίδα

Τροχαία: «αθέατη πλευρά» και παράπλευρες επιπτώσεις

Εκδήλωση με θέμα «η αθέατη πλευρά του τροχαίου ατυχήματος» διοργάνωσε το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 19 Νοεμβρίου, που έχει οριστεί ως Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων, στο Συνεδριακό Κέντρο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας, στη Χαλκίδα.
Το «παρών» έδωσαν ο Μητροπολίτης Χαλκίδας Χρυσόστομος, ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης, ο Γεν. Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπ. Προστασίας Πολίτη, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων Γιώργος Ψαθάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας-Πρόνοιας, Δημήτρης Αργύρης, η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠεΧ, Λίλιαν Ζλακώνη, ο τέως Αστυνομικός Δ/ντής Εύβοιας, Γιάννης Ραχωβίτσας κ.α. καθώς βεβαίως, ο Αστυνομικός Δ/ντής Εύβοιας ταξίαρχος Γεώργιος Νικολιδάκης με στελέχη της Αστυνομικής Δ/νσης και πολλοί πολίτες με ευαισθησία στο θέμα.

Περιεχόμενο της εκδήλωσης ήταν οι ανθρώπινες τραγωδίες που συνθέτουν τη «σκοτεινή» πλευρά των τροχαίων, που βιώνουν θύματα εν ζωή και οι οικογένειες των θυμάτων (νεκροί, ανάπηροι δια βίου, κ.α.). με το έντονο πρόβλημα που έχει καταγραφεί αλλά δεν αντιμετωπίζεται και αφορά στις «παράπλευρες απώλειες και βλάβες» από τις επιπτώσεις στην οικογένεια και στον κοινωνικό ιστό εξ αιτίας της απώλειας ή του τραυματισμού αγαπημένου προσώπου, από τις επιπτώσεις στο παραγωγικό δυναμικό της χώρας λόγω των ανθρωπίνων απωλειών πριν από το προσδόκιμο επιβίωσης, από το κόστος που πληρώνει το Δημόσιο εξ αιτίας της απώλειας παραγωγικών μονάδων και από την αιμορραγία του κρατικού προϋπολογισμού και των ασφαλιστικών ταμείων λόγω θανάτων, παρατεταμένων νοσηλειών, μόνιμων αναπηριών.

Τις θεματικές ενότητες ανέπτυξαν ο Διοικητής Τροχαίας Χαλκίδας αστυν. υποδ/ντής Κωνσταντίνος Κουκουβίνος (στη φωτογραφία), ο αξιωματικός Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας Δημήτρης Αναστασίου, εκπρόσωπος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών Οχημάτων Νομού Ευβοίας & Βοιωτίας και η πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», Βάσω Μυλωνά.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, προβλήθηκε απόσπασμα – ντοκιμαντέρ για τις συνέπειες των τροχαίων ατυχημάτων, το οποίο δημιουργήθηκε από το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας, σε συνεργασία με την σκηνοθετική – θεατρική ομάδα του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Χαλκίδας.