Παρασκεύη 29 Μαρτίου 2024
16:08:38

Χαλκίδα

Θετική η αποτίμηση Κελαϊδίτη για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Θετικά αποτιμά ο Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας, Γιώργος Κελαϊδίτης, την προσπάθεια των υπηρεσιών που προϊσταται για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας («Ζηνοβία»).
Η αποτίμηση Κελαϊδίτη ανταποκρίνεται κατά πολύ στην πραγματικότητα, τουλάχιστον σε ότι αφορά στην κινητοποίηση της Περιφέρειας στην Εύβοια.

Σε ανακοίνωσή του, αναφέρει:
«Έπειτα από δύο δύσκολα εικοσιτετράωρα, η κακοκαιρία «Ζηνοβία» δείχνει ότι μας αφήνει με τα καιρικά φαινόμενα να βρίσκονται σε ύφεση. Οι έντονες χιονοπτώσεις που παρουσιάστηκαν σε ορεινές και ημιορεινές ζώνες, αλλά και οι μεγάλοι όγκοι υδάτων που δέχτηκαν οι πεδινές περιοχές κατά το δεύτερο μισό της επέλασης της κακοκαιρίας, δημιούργησαν σημαντικά προβλήματα σε όλη την Π.Ε. Εύβοιας.
Η ετοιμότητα και αποτελεσματικότητα του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και η αδιάκοπη επιχειρησιακή δράση 40 και πλέον μηχανημάτων έργου, μας έδωσαν την δυνατότητα να κρατήσουμε το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο ανοιχτό καθ' όλη την διάρκεια των φαινομένων, να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, και να μην τεθεί πάνω από όλα σε κίνδυνο η ανθρώπινη ζωή.
Πολύτιμη στην προσπάθεια αυτή, η συνδρομή και υποστήριξη των Σωμάτων Ασφαλείας, των Δημοτικών Αρχών, των εθελοντικών οργανώσεων αλλά κυρίως η συνεργασία των πολιτών.
Κομβικό ρόλο στην αντιμετώπιση των φαινομένων έπαιξε η ενισχυμένη αντιπλημμυρική θωράκιση την οποία εντατικοποίησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τους τελευταίους μήνες με καθαρισμούς ποταμών και ρεμάτων σε όλη την Εύβοια και τη Σκύρο.
Οι εργασίες αποχιονισμού και η αποκατάσταση των βλαβών που δημιουργήθηκαν στο οδικό δίκτυο συνεχίζονται.
Αποχαιρετούμε έστω και επεισοδιακά τη χρονιά αυτή και ευχόμαστε το νέο έτος να έρθει με υγεία για όλο τον κόσμο, και λιγότερα και πιο ήπια καιρικά φαινόμενα.»