Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
04:30:32

Χαλκίδα

Ακριώτης: «Μαύρο στην ΕΡΤ. Δεν ξεχνάμε!»

του Γιώργου Ακριώτη, βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ

 

Ήταν 11 Ιουνίου 2013, όταν ο αρμόδιος Υπουργός Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης και κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου ανακοίνωνε αυταρχικά και με κυνικό τρόπο πως τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας η ΕΡΤ θα έκλεινε οριστικά και οι 2.656 εργαζόμενοί της θα απολύονταν χαρακτηρίζοντας την ως ένα «καταφύγιο των αποβλήτων».
Εκείνο το βράδυ έπεσε μαύρο όχι μόνο στις οθόνες μας και στις οικογένειες των εργαζομένων, αλλά στην ίδια την Δημοκρατία και στην Ελευθερία. Ένα μαύρο επακόλουθο της αδυσώπητης πολιτικής της ΝΔ, ένα μαύρο βγαλμένο από τις πιο σκοτεινές ημέρες της Ιστορίας μας που παραπέμπει σε άλλα καθεστώτα. Ένα μαύρο που σόκαρε όχι μόνο τους Έλληνες αλλά όλη την Ευρώπη, με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να επιβεβαιώνει ότι «το ολοσχερές κλείσιμο ενός οργανισμού δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ισοδυναμεί με παραβίαση της ελευθερίας έκφρασης, (άρθρο 10 της ΕΣΔΑ)» και την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) να ανακοινώνει την «βαθιά απογοήτευση εκ μέρους ολόκληρων των δημόσιων μέσων ενημέρωσης της Ευρώπης» καλώντας τον πρωθυπουργό να ανακαλέσει την απόφαση. Από εκείνο το βράδυ το βελγικό κανάλι Télé Bruxelles (νυν BX1) μετέδιδε το λογότυπο της ΕΡΤ και από κάτω τη λέξη "Solidarité" που σημαίνει "Αλληλεγγύη" θέλοντας να εκφράσει τη διεθνή κατακραυγή. Από εκείνη τη στιγμή [φούσκωσε ένα τεράστιο ποτάμι αλληλεγγύης που παρά την τρομοκρατία, την εισβολή των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο, τις προσαγωγές κράτησε δυνατούς τους εργαζόμενους, τις συχνότητες όσο δυνατόν ανοιχτές και το αίτημα για Ελευθερία του Λόγου και Δημοκρατία πιο επιτακτικό από ποτέ. Στις 28 Απριλίου του 2015, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με σχετικό νομοσχέδιο όρισε την επαναλειτουργία όλων των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών της ΕΡΤ και του περιοδικού Ραδιοτηλεόραση και την επαναφορά των 2.500 εργαζομένων.
Οφείλουμε να μην ξεχάσουμε ποιος έριξε μαύρο στην Δημόσια Τηλεόραση, ποιος οδήγησε μέσα σε μια νύχτα στην ανεργία 2.656 εργαζόμενους, ποιος έστειλε τα ΜΑΤ. Οφείλουμε να μην ξεχάσουμε την αυταρχική πολιτική της ΝΔ, τον ακραίο φιλελευθερισμό τους και την λιτότητα που μας επέβαλαν. Οφείλουμε να μην ξεχάσουμε τα γεγονότα και την Ιστορία γιατί υπάρχει κίνδυνος να την ξαναζήσουμε! Ενωμένοι στις εκλογές του Ιουλίου να τους αποδείξουμε ότι ο Λαός δεν ξεχνά!