Τρίτη 16 Απριλίου 2024
23:14:10

Χαλκίδα

Καλαθέρης: «Υπάρχουν ευθύνες, απαιτείται εγρήγορση»

Επίσκεψη στο νέο Νοσοκομείο Χαλκίδας πραγματοποίησε ο υποψήφιος δήμαρχος Τάσος Καλαθέρης, συνοδευόμενος από υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού του «Δήμος Χαλκιδέων για όλους».

Μετά την επίσκεψη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Η κατάσταση τραγική.
Οι υπεύθυνοι της νυν Αυτοδιοίκησης, α' και β' βαθμού, όχι μόνον καθυστέρησαν να μελετήσουν τα συνοδά έργα (δίκτυα: φως, νερό, τηλέφωνο, αγωγοί ομβρίων και λυμάτων και οδός σύνδεσης με την κεντρική λεωφόρο) αλλά η οδός που σχεδίασαν περνά πάνω από αρχαία, που αναδείχτηκαν με τις πρώτες εκσκαφές.

Ενώ οι εκσκαφές για την θεμελίωση του νοσοκομείου είχαν επίσης αναδείξει αρχαία, αυτό δεν τους προβλημάτισε να ερευνήσουν αν η επιλογή να χαράξουν τη συγκεκριμένη οδό ήταν πρόσφορη ή όπως αποδείχτηκε ατελέσφορη..
Μηχανήματα υπάρχουν που θα μπορούσαν να αναδείξουν την ύπαρξη αρχαίων πριν την εκσκαφή.
Ας μην παραβλέπουμε:
• με τη λύση που επλέχθηκε, μια ολόκληρη συνοικία αποκόπτεται από τον υπόλοιπο κόσμο (χωρίς ΕΚΑΒ, ταξί, νεκροφόρα)
• η λύση αυτή κόστισε και πολλά από απαλλοτριώσεις, που εξεταστέο σε ποιές τσέπες μπήκαν
• αν συνεχιστούν οι ανασκαφές μέχρι το βάθος που προβλέπει η μελέτη του δρόμου, τα πράγματα θα χειροτερέψουν, θα εμφανιστεί η αρχαϊκή Χαλκίδα, με ότι αυτό σημαίνει.

Εγείρεται ένα πελώριο ερώτημα: Γιατί δεν επιλέχτηκε η αρχική και συντομότερη παλαιά οδός, την οποία χρησιμοποιούσαν οι στρατιωτικοί για να έχουν πρόσβαση στο συγκεκριμένο χώρο;

Συμπέρασμα:
Εάν οι αρμόδιοι και συνυπεύθυνοι δεν τρέξουν το νέο Νοσοκομείο, δεν θα λειτουργήσει τα επόμενα τρία χρόνια και οι ευθύνες τους θα είναι τεράστιες, αφού τα μηχανήματα και οι εξοπλισμοί που είναι ήδη τοποθετημένα, χρειάζονται ακριβή συντήρηση και κάποια από αυτά δεν θα τα καταφέρουν...»