Τρίτη 16 Απριλίου 2024
18:11:00

Χαλκίδα

Απάντηση του Συλλόγου Ποντίων Εύβοιας σε δημοσίευμα-σχόλιο του thepolisproject.gr

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

«Κύριοι,
Διαβάζοντας το ανυπόγραφο δημοσίευμα-σχόλιο σας στις 14/4 σχετικά με το σύλλογό μας δύο συμπεράσματα μπορεί να εξάγει κανείς. Πρώτον ότι δεν παρακολουθείτε αυτούς που εμπλέκονται με το «θέμα» σας αγνοώντας παντελώς τη βασική αρχή στη δημοσιογραφία που δεν είναι άλλη από τη διασταύρωση στοιχείων και πληροφοριών. Δεύτερον ότι η προσπάθεια μέσω της σπίλωσης ενός σωματείου προκειμένου να υποστηρίξετε τις ιδεολογικές και πολιτικές σας πεποιθήσεις απέτυχε. Και για γίνουμε συγκεκριμένοι και ακριβείς, σε αντίθεση με τα γραφόμενά σας, ας αρχίσουμε με τα βασικά. Οι Ομοσπονδίες όπως θα έπρεπε να γνωρίζετε ιδρύονται από σωματεία και όχι από πρόσωπα. Μάθετε λοιπόν ότι η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος αποτελείται από σωματεία-μέλη τα οποία δεν είναι άλλα από τους πρωτοβάθμιους ανά περιοχή και πόλη της χώρας μας ποντιακούς συλλόγους όπως ο δικός μας δηλαδή ο σύλλογος Ποντίων Ν. Εύβοιας «ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ». Για το ζήτημα των κατάπτυστων, υβριστικών και προσβλητικών για την ιστορία μας και τους προγόνους μας δηλώσεων του αρνητή της Γενοκτονίας υποψηφίου ευρωβουλευτή Καϊρίδη απάντησε καίρια και ορθότατα η ομοσπονδία της οποίας είμαστε μέλος, μέρος δηλαδή από το σώμα, και μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση μάλιστα είναι αναρτημένη και στον διαδικτυακό μας τόπο www.pontioi.com και στη σελίδα του συλλόγου μας στο facebook https://www.facebook.com/komninoievias/.
Μιας και κάνατε τον κόμπο να γράψετε και μια σωστή είδηση, ότι ο πρόεδρος και το Δ.Σ δεν έχει αλλάξει, ας δούμε τι έχει αναρτήσει ο ίδιος ο πρόεδρος του συλλόγου μας κ. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στον προσωπικό του λογαριασμό : https://www.facebook.com/konstantinos.karayiannis.94/posts/10215755286929129 και
https://www.facebook.com/konstantinos.karayiannis.94/posts/10215755358890928.
Αρκετά σκληρό θα έλεγε κανείς αν υποθέσουμε ότι λάμβανε σοβαρά το άρθρο σας.
Όπως αντιλαμβάνεστε το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγετε στο δημοσίευμα απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα. Όλα τα παραπάνω καταδεικνύουν πως ως μέσο θέλετε να προσφέρετε τις υπηρεσίες σε κάποια παράταξη. Σαφώς κι αν θέλετε έχετε δικαίωμα να το πράξετε. Δεν είναι δικαίωμά σας όμως να χρησιμοποιείται για τους σκοπούς σας το σύλλογό μας. Είναι υποχρέωσή σας να διασταυρώνετε τις πηγές σας και να στοιχειοθετείτε με σεβασμό και γνώση την όποια άποψη διατυπώνετε δημόσια. Για τους αρνητές της Γενοκτονίας όπως ο κ. Καιρίδης και για τους ομοίους του έχουμε πάρει ξεκάθαρη θέση. Δηλώνουμε και μέσω της σημερινής μας τοποθέτησης προς το μέσο σας ότι είμαστε απόλυτα σύμφωνοι ως μέλος την Π.Ο.Ε με την εκδοθείσα ανακοίνωση και δηλώνουμε ότι είμαστε και θα είμαστε ενάντια σε όλους όσοι προκλητικά και δίχως ίχνος ντροπής πτύουν πάνω στην ιστορία μας και πάνω στο αίμα των προγόνων μας. Ταυτόχρονα θεωρούμε εξίσου προσβλητικό το γεγονός πως ο πρόεδρος της Ν.Δ αγνόησε τις αντιδράσεις μας και συμπεριέλαβε τελικά στο ευρωψηφοδέλτιο τον κ. Καιρίδη. Είναι ντροπή τέτοια πρόσωπα που αγνοούν την ελληνική ιστορία και επικροτούν με τη στάση και τις δηλώσεις τους το μεγαλύτερο έγκλημα του 20 αιώνα να ζητούν να εκπροσωπήσουν δια της ψήφου μας τη χώρα μας στο εξωτερικό.
Παρακαλούμε όπως ανακαλέσετε τα όσα αναφέρετε στον απαράδεκτο τίτλο και στο σύνολο του δημοσιεύματος σας σχετικά με το σύλλογό μας, και το πώς οι Κομνηνοί Εύβοιας αντιλαμβάνονται το έγκλημα της Γενοκτονίας. Αυτά που γράφετε είναι προσβλητικά και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να περιγράψουν τα μέλη του ιστορικού μας συλλόγου που με αγάπη και αφοσίωση εργάζονται για την παράδοση του τόπου τους, αγωνίζονται για την διάσωση και διάδοση του ποντιακού πολιτισμού και έχουν χρέος με τις πράξεις τους να προστατεύουν την Πατρίδα μας, τα ήθη και έθιμά μας. Και όλα αυτά, στον επί τριάντα και πλέον χρόνια προσφέρων στον πολιτισμό σύλλογό μας, τα πράττουμε χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες και δίχως κανένα κομματικό ή άλλο τέτοιου είδους κίνητρο.
Σας καλούμε να πράξετε τα δέοντα δημοσιεύοντας την απάντησή μας και σας ζητούμε να ανακαλέσετε τα όσα προσβλητικά αναφέρονται στο δημοσιευθέν σχόλιό σας.
Για το Σύλλογο Ποντίων Εύβοιας «ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ»
Ο Πρόεδρος Κωνσταντίνος Καραγιάννης»