Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:36:07

Χαλκίδα

Ο ΑΟΧ στο τοπικό. Ώρα για συγχωνεύσεις…

Μετά την ήττα με 4-1 από το Χαραυγιακό, ο ΑΟ Χαλκίς και μαθηματικά υποβιβάζεται από τη Γ΄ Εθνική στο τοπικό πρωτάθλημα και συγκεκριμένα στην Α΄ ΕΠΣΕ.

Πρόκειται για το τέλος μιας εποχής παρατεταμένης φθοράς. Για χρόνια με συνεχείς εναλλαγές σχημάτων από λάθος πρόσωπα, με λάθος επιλογές, διοικήσεις (Καρυστινού, Κοτσάτου, Στούπα, Ελευθεριάδη, Τσαγκάρη, Αναγνωστάκη, Μίλερ και Αϊνδιλή) ανήμπορες, ακόμη και ελέγξιμες ως προς τις πρακτικές τους.
Είναι προφανές ότι η ...καραμέλα της ιστορικής ομάδας (ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για σωματείο που ιδρύθηκε από τη διάλυση και συγχώνευση τριών άλλων τοπικών σωματείων, με απόφαση του διοικητή της Σχολής Πεζικού, στο ξεκίνημα της δικτατορίας!) δεν αρκεί. Αλλά κυρίως, η ...αρρώστια των λίγων και προβληματικών Χαλκιδαράδων, που νομιμοποιούν γενικές συνελεύσεις που γεννούν τέτοιες διοικήσεις, δεν μπορούν να αντέξουν άλλο.
Η πρόεδρος Ειρήνη Αϊνδιλή (αλήθεια, τι σόι Επιτροπή Σωτηρίας, -κατά πως ήθελε να ονομάζει τη διοίκησή της- είναι αυτή που παίρνει σωσμένη μια ομάδα και τη ρίχνει;) μαζί με τα άλλα μέλη αυτού του ΔΣ, θα πρέπει να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους και να δρομολογήσουν μια γενική συνέλευση που «θα σπάσει αυγά» ώστε η ομάδα «να αλλάξει σελίδα» για να υπάρξει επόμενη ημέρα!

Ο ΑΟ Χαλκίς από τη Γ΄ Εθνική στην Α΄ ΕΠΣΕ... τρεις εκ των παλαιοτέρων ομάδων, Ολυμπιακός Χαλκίδας, ΑΕΚ Χαλκίδας και ΑΕ Προποντίδας, βρίσκονται στη Β΄ ΕΠΣΕ, με τις δύο πρώτες μάλιστα να οδεύουν στη Γ΄ ΕΠΣΕ... ενώ υπάρχουν ακόμη ΠΣ Κεραυνός Χαλκίδας, ΑΕ Χαλκίδας, ΑΟ Αλατσάτων στη Β΄ ΕΠΣΕ και Έραπος, Καμάρες Χαλκίδας, ΠΑΟ Κανήθου στην Γ΄ ΕΠΣΕ.
Τα αποτελέσματα μέχρι σήμερα, οι καιροί και οι δυσκολίες τους έχουν θέσει το αίτημα: συγχώνευση όλων των ποδοσφαιρικών ομάδων της πόλης σε μια (με τις υπόλοιπες είτε να ασχολούνται με τα φυτώρια, όπως πχ η Προποντίδα, είτε να παραμένουν προς τέρψιν των βετεράνων)! Συγχώνευση με συνένωση δυνάμεων των υγιών παραγόντων και με «παιδομάζωμα» των νεαρών ταλέντων της ευρύτερης περιοχής, συνθήκες που θα προσελκύσουν τους φιλάθλους στο γήπεδο για να στηρίξουν την προσπάθεια.