Τρίτη 25 Ιουνίου 2019
00:33:18

24°C

Χαλκίδα

Κυρίως αίθριος

Υγρασία: 40%

Άνεμος: 17.70 km/h

curves banner

babis banner-02

Μήνυμα Ακριώτη κατά των διακρίσεων από τη Δομή της Ριτσώνας

Από τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων της Ριτσώνας επέλεξε να δώσει το μήνυμα του για την Παγκόσμια Hμέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων, ο βουλευτής Εύβοιας Γιώργος Ακριώτης.
Ο Γιώργος Ακριώτης δήλωσε: « Η Παγκόσμια Hμέρα κατά του Ρατσισμού είναι αφορμή να δηλώσουμε όλοι απερίφραστα ότι στη χώρα μας δεν χωράνε οι διακρίσεις, ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία. Την ίδια ημέρα, πολλοί από τους φιλοξενούμενους μας πρόσφυγες γιορτάζουν τη δική τους ημέρα της Πρωτοχρονιάς, ενώ για τους Κούρδους είναι επίσης η Ημέρα της Μητέρας, για τον λόγο αυτό στήθηκε μια μεγάλη πολύχρωμη γιορτή που ένωσε τους διαφορετικούς λαούς που συγκατοικούν στη Δομή και φυσικά τους Έλληνες εθελοντές και εργαζόμενους».
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τελευταία θλιβερά επεισόδια σε βάρος ξένων προσφύγων και μεταναστών, ανέφερε ότι: «τέτοια φαινόμενα δεν αντιπροσωπεύουν την ελληνική κουλτούρα που έχει υψηλό το αίσθημα το αλληλεγγύης και είναι υποχρέωση του καθενός μας η επαγρύπνηση απέναντι σε τέτοιου είδους τακτικές για να προστατέψουμε την κοινωνική συνοχή και την Δημοκρατία».