Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Αλαλούμ με τον Οικογενειακό Γιατρό. Ακάλυπτη η Εύβοια»

του Κώστα Μαρκόπουλου (γιατρός, πρώην υπουργός & βουλευτής)

Οι μεγαλεπήβολες υποσχέσεις της Κυβέρνησης για Οικογενειακό Γιατρό μετατράπηκαν σε εφιάλτη για την Ελληνική Οικογένεια. Η ανίκανη Κυβέρνηση, αφού πρώτα διέκοψε 1950 συμβάσεις οικογενειακών ιατρών, στη συνέχεια ανακοίνωσε 650 οικογενειακούς γιατρούς για όλη την Ελλάδα, από τις 2.800 θέσεις που είχε προκηρύξει...
Δηλαδή κάτι λιγότερο από το 25% και αυτό στα αστικά κέντρα. Στην ύπαιθρο μετονομάστηκαν σε οικογενειακούς γιατρούς, οι ανειδίκευτοι αγροτικοί! Αυτή ήταν η φούσκα της μεταρρύθμισης στην πρωτοβάθμια περίθαλψη. Αντί να δημιουργήσουν κίνητρα για να εξασφαλίσουν και άλλους γιατρούς, ξοδεύουν τα λίγα λεφτά του ΕΟΠΥΥ για να νοικιάσουν κτίρια και να διορίσουν κλητήρες και αργότερα και κηπουρούς υποθέτω για να στεγάσουν 2-4 γιατρούς (σύνολο 300 γιατροί ανά την Ελλάδα) στα ΤΟΜΥ.
Στην Εύβοια που ο αστικός πληθυσμός είναι περί τις 120.000 πολίτες αντί 55 θέσεων ιατρών παθολόγων –γενικών ιατρών και παιδιάτρων κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν μόνο 10 εκ των οποίων 2 θα συνταξιοδοτηθούν σε 5 μήνες!
Έτσι από τους 200.000 κατοίκους στην Εύβοια, οι 80.000 θα ανήκουν στους αγροτικούς ιατρούς, οι 20.000 μόνο στους οικογενειακούς και όλοι οι υπόλοιποι 100.000 (οι μισοί δηλαδή) θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους ακόμα και την συνταγογράφηση, ή την επίσκεψη ή θα ψάχνουν να βρουν σε άλλη πόλη Κέντρο Υγείας ή Νοσοκομείο και θα περιμένουν στην ουρά.
Το πολυδιαφημισμένο κοινωνικό κράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι άλλη μία απάτη...

Created by CUBE. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.